Titulinis » Naujienos » KHL finale – buvę D. Zubraus komandos draugai

KHL finale – buvę D. Zubraus komandos draugai

2015-04-10
Viasat informacija
 Šeštadienį, balandžio 11 dieną, prasidės stipriausios Europoje Kontinentinės ledo ritulio lygos (KHL) finalo serija. Lemiamoje akistatoje dėl J. Gagarino taurės iki keturių pergalių grumsis Rusijos klubai – Sankt Peterburgo SKA ir Kazanės „Ak Bars“.
 
Kova turėtų būti itin atkakli, nes komandos yra daugmaž vienodo pajėgumo. Sankt Peterburgo ekipa su superžvaigžde Ilja Kovalčiuku priešakyje Vakarų konferencijos finale sukūrė stebuklą – serijoje su reguliariojo sezono nugalėtoju Maskvos CSKA atsiliko 0:3, tačiau paskui sugebėjo laimėti net keturis mačus iš eilės.
 
„Ak Bars“ ledo ritulininkai Rytų konferencijos finale išliejo kur kas mažiau prakaito. Jie serijoje 4:1triumfavo prieš Novosibirsko „Sibir“. Kazanės klubas jau yra du kartus iškovojęs J. Gagarino taurę (2009 ir 2010 metais).
 
Nors SKA pastaruosius keletą metų yra turtingiausias lygos klubas, jis dar nė sykio nelaimėjo pirmenybių. Sankt Peterburgo komanda anksčiau netgi nežaidė didžiajame finale. Aukščiausią vietą SKA užėmė 2013 metais – trečią.
 
Šiame KHL reguliariajame sezone abejose SKA ir „Ak Bars“ tarpusavio rungtynėse pajėgesnė buvo Tatarstano ekipa – 3:1 Kazanėje ir 5:1 Sankt Peterburge.  Pirmame etape SKA Vakaruose užėmė antrą vietą, o „Ak Bars“ Rytuose buvo pirmas. Dėl šios priežasties Kazanės ledo ritulininkai turės namų aikštės pranašumą. Pirmieji du mačai vyks Tatarstane.
 
SKA ir „Ak Bars“ klubams atstovauja ne tik žaidėjai iš Rusijos. Sankt Peterburgo komandoje rungtyniauja tokie garsūs ledo ritulininkai kaip čekas Romanas Červenka, norvegas Patrickas Thoresenas, švedas Jimmie Ericssonas, suomis vartininkas Mikko Koskinenas. Jie atstovauja ir savo šalių rinktinėms.
 
Kazanės ekipoje žaidžia dar pernai NHL lygoje rungtyniavęs kanadietis Sheldonas Brookbankas, čekas Petras Vrana. Beje, abu jie, taip pat SKA puolėjas I. Kovalčiukas, yra anksčiau kartu su Lietuvos ledo ritulininku Dainiumi Zubrumi atstovavę „New Jersey Devils“ klubui.
 
Transliacijų tvarkaraštis:
 
balandžio 11 d. 16.55 val., 13 d. 19.25 val. 15 d. 19.25 val., 17 d. 19.25 val., 19 d. (jei reikės) 13.55 val., 21 d. (jei reikės) 19.25 val., 23 d. (jei reikės) 19.25 val.