Titulinis » Naujienos » Savaitgalį startuoja Nacionalinė vaikų ledo ritulio lyga (skaičiai, NAUJOVĖ)

Savaitgalį startuoja Nacionalinė vaikų ledo ritulio lyga (skaičiai, NAUJOVĖ)

2015-10-09
NVLRL informacija
 Šeštadienį rungtynėmis tarp Klaipėdos „HC „Klaipėdos“ ir Elektrėnų SSM keturiolikamečių ir jaunesnių ledo ritulininkų startuoja VII-asis Nacionalinės vaikų ledo ritulio lygos (NVLRL) „Akropolio“ taurei laimėti sezonas.
 
Sezoną lyga pasitinka dar stipresnė ir rimtomis struktūrinėmis naujovėmis. NVLRL šiame sezone savo gretose turi 34 komandas iš trijų valstybių – Lietuvos, Rusijos ir Baltarusijos.
 
Nors šiemet lygoje viena komanda mažiau nei pernai, NVLRL skaičiuoja daugiau lietuviškų komandų ir tai džiugina lygos vadovus.
 
„Vien jauniausių, U-10 diviziono komandų gretose yra 12 Lietuvos komandų, o tai rodo, jog einame teisinga kryptimi. Komandų ir žaidėjų daugėja, susidomėjimas ledo rituliu auga. Šiemet NVLRL komandos ir žaidėjai visose rungtynėse susidurs ir su viena labai svarbia naujove – licencijomis. Visi žaidėjai buvo patikrinti ir lygoje galės žaisti tik licencijas turintys jaunieji ledo ritulininkai. Licencija – ne tik leidimas žaisti mūsų lygoje, ji ir draudimas nuo nelaimingų atsitikimų visose lygos varžybose, visose vaikų klubų treniruotėse ir turnyruose visame pasaulyje išskyrus Baltarusiją. Tad manome, jog tapome solidesni“,- apie NVLRL naujovę pasakojo vykdantysis direktorius Andrejus Korneičiukas.
 
Iš viso keturiose amžiaus grupėse – U-10, U-12, U-14 ir „Jaunių“ lygoje rungtyniaus 25 vaikų komandos. NVLRL aplodismentais sveikina vieną naujokę – Vilniaus „Hockey Punks Academy“ (HPA) komandą, kuri reprezentuoja dar vieną sostinės ledo ritulio proveržį. Šalia sėkmingai veikiančių bei pirmąją ir trečiąją vietas pagal besitreniruojančių vaikų skaičių šalyje užimančių Vilniaus „Geležinio vilko“ ir sostinės ledo ritulio akademijos klubų, HPA bando įsitvirtinti Vilniaus ledo ritulio žemėlapyje. HPA žais U-10 diviziono „Naujokų“ konferencijoje.
 
Iš viso lygoje žais 653 licencijuoti ledo ritulininkai. Daugiausia žaidėjų užregistravo Vilniaus „Geležinis vilkas“ – 107, 82 vaikai atstovaus Klaipėdos HC „Klaipėdą“, 72 – Elektrėnų SSM.
 
Lietuvos komandoms atstovaus 445 žaidėjai, iš jų 433 – Lietuvos piliečiai. Lietuvoje gyvena ir ledo ritulį žaidžia 3 ukrainiečiai, 3 rusai, 2 prancūzai, po 1 baltarusį, vokietį, latvį ir suomį.
 
3 žaidėjai yra legionieriai, kadangi ledo ritulio karjerą pradėjo savo gimtinėse. Tai 2 ukrainiečiai ir baltarusis, kurie visi trys lanko Vilniaus „Geležinio vilko“ treniruotes.
 
Pernai pagrindinį prizą – „Akropolio“ taurę į viršų kėlė „Jaunių“ lygos, U-14 ir U-12 divizionų nugalėtojai, Vilniaus „Geležinis vilkas“. U-10 divizioną laimėjo ir „Akropolio“ taurės savininkais metams tapo Klaipėdos „Baltijos“ vaikai, kurių veik visi perėjo į naują uostamiesčio darinį, Klaipėdos HC „Klaipėdą“. U-10 „Naujokų“ konferencijoje pernai triumfavo Svetlogorsko „Svetlogorec“ (Rusija) komanda, geriausiai iš Lietuvos komandų šioje konferencijoje pasirodė Šiaulių „Šaulio“ klubas.