Titulinis » Naujienos » 558 kg ledo ritulio amunicijos vaikams atvežęs D.Zubrus 2018-ais metais planuoja rinktinėje žaisti kartu su D.Kasparaičiu

558 kg ledo ritulio amunicijos vaikams atvežęs D.Zubrus 2018-ais metais planuoja rinktinėje žaisti kartu su D.Kasparaičiu

2015-07-31
sportas.lt informacija
 Ketvirtadienį oficialiai paaiškėjo, kad geriausias Lietuvos ledo ritulininkas Dainius Zubrus tapo neabribotu laisvuoju agentu ir kitą sezoną tikrai neatstovaus Naujojo Džersio „Devils“ komandai.
 
Penktadienį Vilniuje surengtoje specialioje spaudos konferencijoje D.Zubrus teigė, kad padėties dėl to nedramatizuoja. Ledo ritulininkas taip pat penktus metus iš eilės į Lietuvą atvežė 558 kilogramų ledo ritulio amunicijos vaikams (vertė 40,5 tūkst. eurų), o Nacionalinės ledo ritulio lygos atstovai pranešė džiugią žinią - Lietuva ruošiasi surengti 2018 metų pasaulio čempionatą, kuriame kartu žaistų D.Zubrus ir Darius Kasparaitis.
 
„Nusprendėme pradėti pasirengimą pasaulio čempionatui, kurį sieksime surengti Lietuvoje 2018 metais. Jame norime matyti kartu žaidžiančius Dainių Zubrų ir Darių Kasparaitį“, - Lietuvos ledo ritulio gerbėjus pradžiugino Vaidas Budrauskas.
 
D.Zubrus taip pat pasidžiaugė šia žinia bei teigė, kad tiek jam, tiek Dariui būtų labai malonu pradžiuginti Lietuvos sirgalius.
 
- „Devils“ klubo sprendimas. Kokia buvo jūsų reakcija? - Aš po sezono buvau susitikęs su dabar jau buvusiu „Devils“ prezidentu. Tuomet jis viską kontroliavo klube, tačiau įvyko taip, kad per paskutinius porą mėnesių buvo daug permainų. Žmogus, kuris buvo klubo veidas ir beveik 30 metų viską kontroliavo taip pat nebėra „Devils“ klube. Atėjo nauji žmonės, nauji treneriai - viskas labai keičiasi. Galbūt pradžioje buvau nustebęs tokiu sprendimu, nes kiek iš pradžių kalbėjau, tai man buvo pasakyta, kad liksiu klube. Taip įvyko, kad jie nori daugiau laiko duoti žaisti jauniems žaidėjams. Puikiai juos suprantu, jie nori auginti jaunus žaidėjus, jų dabar toks požiūris. Galbūt tai ir į gerą. Dabar esu laisvasis agentas, todėl galiu bendrauti su bet kokiu klubu ir galėsiu spręsti kur žaisti kaip tai buvo 2007 metais. Galėjo būti ir kitaip: tas sprendimas galėjo būti atėjęs sezono viduryje, tada būtų tekę ieškoti klubo sezono metu, o tai nėra lengva. Dabar turiu pusantro mėnesio, per kuriuos galėsiu pasiderėti, paieškoti klubo.
 
- Jūs esate sakęs, kad Naujasis Džersis yra jūsų šeimos namai, dabar teks jį palikti? - Taip, sportininko gyvenimas yra toks. Aš ir mano šeima buvo pripratę prie Naujojo Džersio. Dvylikametis sūnus yra labiausiai nusiminęs, nes jis čia praleido aštuonerius metus ir visi jo draugai yra iš čia. Mums Džersyje buvo labai patogu. Žiūrint atgal, tai kiekvienas pasikeitimas mano karjeroje buvo į gerą. Ar tai buvo iš Filadelfijos į Monrealį, ar iš Monrealio į Džersį. Viskas taip augo, kilo. Tai aš nusiteikęs taip, kad šis komandos sprendimas būtų tik į gerą. Norėčiau, kad visa šeimyna būtų kartu.
 
- Jus motyvuoja tai, kad dar nesate laimėjęs Stenlio taurės? - Žinoma, esu sužaidęs daug varžybų, du kartus žaidžiau Stenlio taurės finale, tačiau jos laimėti taip ir nepavyko. Kai treniruojiesi vasarą, trūksta motyvacijos, tai pagalvoji apie Stenlio taurę ir vėl viskas grįžta.
 
- Ar esate atviras visiems pasiūlymams? - Taip, viską spręsime su šeima. Vaikai yra tokio amžiaus, kad jau supranta, kad visi turime keliauti kartu ir sprendimą padaryti kartu. Sportininko gyvenime tai yra normalus dalykas.
 
- Galbūt norėtumėte grįžti žaisti į Europą, kurioje gautumėte daugiau žaidybinio laiko? - Aš šiuo metu galvoju optimistiškai, esu aštuoniolika metų žaidęs NHL lygoje, todėl dar norėčiau joje likti. Esu neblogos sportinės formos, nes treniruojuosi jau porą mėnesių, todėl tikrai manau, kad galiu dar žaisti NHL. Žinoma, lyga keičiasi, ji jaunėja, tačiau aš fiziškai gerai jaučiuosi, todėl tikrai dar galiu žaisti NHL. Juokauju, kad jeigu nepavyks likti NHL, atvažiuosiu į Elektrėnus pažaisti. Galimybių žaisti Europoje šiuo metu net nesvarstyčiau, svajoju apie Stenlio taurę ir norėčiau žaisti NHL. Į Rusijos KHL lygą nelabai norėčiau. Su šeima pašnekėjome, kad karjeros pabaigoje galbūt norėtume pakeisti aplinką, šalį, kad vaikai suprastų, jog yra daug šalių, kultūrų.
 
- Paskelbta, kad 2018-ais metais planuojama surengti čempionatą, kuriame žaistumėte kartu su D.Kasparaičiu. - Būtų labai smagu su Dariumi sužaisti Lietuvoje. Manau, kad ne tik man būtų labai malonu, tačiau ir Dariui.