Titulinis » Naujienos » A. Bosas: atėjus naujam treneriui, mes tikrai staiga nepradėsime skraidyti

A. Bosas: atėjus naujam treneriui, mes tikrai staiga nepradėsime skraidyti

2018-11-12
hockey.lt informacija
Lietuvos ledo ritulio rinktinė pergalingai užbaigė „Turkish Airlines Baltic Challenge Cup“ turnyrą, o paskutiniame mače du įvarčius į Estijos vartus pelnęs Arnoldas Bosas buvo išrinktas geriausiu paskutinio susitikimo žaidėju Lietuvos rinktinėje. Po paskutinio mačo jis trumpai pasidalino savo mintimis apie šį turnyrą.
 
Į šį mačą Lietuvos rinktinė atvyko po pergalės prieš Japoniją bei nesėkmės rungtynėse su Baltarusija, kuri nubloškė rinktinę į paskutinę vietą grupėje. Po pergalingo paskutinio susitikimo 6:3 prieš Estiją, puolėjas pripažino, jog šios dienos varžovė nebuvo tokia stipri, kaip grupių etape sutiktos komandos.
 
„Varžovai nebuvo tokie stiprūs, kaip prieš tai buvusios komandos, o taip pat šiame mače stengiamės labiau išpildyti trenerių užduotis“, - trumpai pergalės priežastis įvardijo žaidėjas.
 
Nepaisant dviejų pergalių ir vienos nesėkmės, turnyre lietuviams teko vos penktoji pozicija tarp šešių turnyro dalyvių. Pasak A. Boso, galutinė pozicija nenuteikia labai džiugiai, tačiau rinktinė atidavė visas jėgas, o tai buvo puikus testas prieš kitų metų balandį įvyksiantį pasaulio čempionatą.
 
„Penkta vieta – skamba tikrai nekaip. Bet dvi pergalės ir vienas pralaimėjimas rezultatu 0:1, manau, kad tikrai nėra prastas rezultatas. Išbandėme visus naujus žaidėjus ir manau, kad visi stengėsi, visi atsidavė ir ant ledo atrodėme neblogai. Iki pasaulio čempionato dar turime laiko gerinti žaidimą.“
 
Šiame turnyre daug kalbų sukėlė naujojo rinktinės trenerio Danielio Lacroix debiutas, tačiau puolėjo teigimu, trenerio pasikeitimas esmės nepakeitė – žaidėjai ir toliau stengiasi atlikti visas strategų jiems duodamas užduotis.
 
„Nesvarbu, kas būtų treneriai – mes tiesiog pildome trenerių užduotis ir darome tai, ko iš mūsų jiems reikia. Tikrai nėra taip, kad atėjus naujam treneriui mes jau pradėsime skraidyti. Tiesiog jis paliko tikrai gerą įspūdį ir viskas yra išties gerai. Žiūrėsime kaip bus ateityje.“
 
Pasibaigus „Turkish Airlines Baltic Challenge Cup“ turnyrui A. Bosas ir kiti rinktinės žaidėjai sugrįš į klubus, kur jie pratęs savo klubinį sezoną. Kitą galimybę susirinkti kartu ir pratęsti pasiruošimą būsimam pasaulio čempionatui Lietuvos rinktinė turės tik kitais metais.