Titulinis » Naujienos » A.Bosas rungtyniaus Anglijos „Premier“ ledo ritulio lygoje (interviu)

A.Bosas rungtyniaus Anglijos „Premier“ ledo ritulio lygoje (interviu)

2015-08-07
sportas.lt informacija
 Lietuvos ledo ritulio rinktinės puolėjas Arnoldas Bosas kitą sezoną praleis Anglijos „Premier“ lygoje. 24-erių metų puolėjas pasirašė kontraktą su Šefildo „Steeldogs“ klubu.
 
- Ką žinai apie Šefildo miestą ir „Steeldogs“ klubą? - Nedaug ką. Žinau Beną O‘Connorą, žaidžiantį Šefildo komandoje elitinėje Didžiosios Britanijos lygoje. Esu sutikęs jį Kazachstano lygoje bei pasaulio čempionato I-ojo diviziono B grupės turnyre.
 
- Kokio tipo žaidėjas esi? Kokios tavo stiprybės? - Žaidžiu puolėjo pozicijoje, mėgstu fiziniu kontaktu paremtą žaidimą ir, žinoma, mušti įvarčius. Noriu kuo greičiau prisijungti prie „Steeldogs“ komandos. Tikiuosi tapti svarbia ekipos dalimi ir žaisti kaip įmanoma daugiau bei geriau.
 
- Keletas Lietuvos ledo ritulininkų jau yra žaidę „Premier“ lygoje. Ar tarp jų yra tavo draugų? - Taip, žinau visus lietuvius, žaidusius „Premier“ lygoje. Kartu su jais žaidžiame Lietuvos rinktinėje ir vieni kitus puikiai pažįstame.
 
- Kokią žinutę norėtum perduoti „Steeldogs“ gerbėjams? - Atvykite į areną ir palaikykite komandą. Kiekvienam žaidėjui labai svarbu jausti sirgalių palaikymą.
 
Praėjusį sezoną A.Bosas pradėjo aukščiausioje Kazachstano lygoje, atstovaudamas Almatos „HC Almaty“. Sezono viduryje jis persikėlė į elitinę Lenkijos lygą. Opolės „Orlik“ gretose lietuvis sužaidė 9 rungtynes, įmušė 2 įvarčius ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus. A.Bosas nuo 2009 m. žaidžia Lietuvos vyrų rinktinėje. Per 25 oficialias rungtynes puolėjas yra pelnęs 6 įvarčius ir atlikęs 8 rezultatyvius perdavimus.