Titulinis » Naujienos » A.Fiščevo benefisas pirmajame kėlinyje „Energijos“ nuo pralaimėjimo neišgelbėjo

A.Fiščevo benefisas pirmajame kėlinyje „Energijos“ nuo pralaimėjimo neišgelbėjo

2016-02-06
Sportas.lt informacija
Šeštadienį permainingose Baltarusijos Aukščiausios ledo ritulio lygos rungtynėse traumų ir ligų kamuojama Elektrėnų „Energija“ svečiuose 3:5 (3:1, 0:2, 0:2) turėjo pripažinti Gomelio „HC Gomel-2“ pranašumą.
 
„HC Gomel-2“ į priekį išsiveržė jau vienos iš pirmųjų savo atakų metu, kai pasižymėjo Jevgenijus Šulženko (1:22 min.). Visgi, tuomet tikrą savo benefisą surengė Aimas Fiščevas. Jis per trumpesnę nei 11 min. atkarpą įmušė net tris įvarčius (6:56, 15:17 ir 17:45), pasiųsdamas varžovus į nokdauną. Du rezultatyvius perdavimus jam atliko Povilas Verenis, o po vieną – Lukas Vėželis, Mauras Baltrukonis ir Tomas Vyšniauskas.
 
Šeimininkams atsitiesti pavyko antrajame kėlinyje, kai iniciatyvos ėmėsi Andrejus Pereguda. Jis įmušė po įvartį žaidžiant daugumoje ir mažumoje (25:43 ir 39:23), tad rezultatas tapo lygus. Trečiąjį kėlinį taip pat geriau pradėjo „HC Gomel-2“. Jegoras Cholomejevas (44:31) pasiuntė ritulį į „Energijos“ vartus ir po ilgos pertraukos išvedė šeimininkus į priekį. Vėliau elektrėniškiai beveik 3 min. žaidė daugumoje, bet kiekybine persvara nepasinaudojo, o rungtynių pabaigoje A.Pereguda (59:18) dar įmušė įvartį į tuščius „Energijos“ vartus, nes elektrėniškiai buvo pakeitę vartininką Nicholasą Nabuursą šeštuoju aikštės žaidėju.
 
Sportas.lt primena, kad penktadienį Gomelyje „Energija“ patyrė nesėkmę rezultatu 1:3 (1:2, 0:0, 0:1).
 
„Energija“ (51 tšk.) turnyrinėje lentelėje liko 5-a, o „HC Gomel-2“ (77 tšk.) jau anksčiau užsitikrino antrą poziciją.
 
Dvejas paskutines reguliariojo sezono rungtynes „Energija“ žais vasario 16-17 dienomis namuose su 7-oje vietoje esančia Minsko „Junior“ (44 tšk.) komanda. Elektrėniškiai vis dar gali aplenkti 4-ą poziciją užimančią Žlobino „Metallurg-2“ (52 tšk.) ekipą.