Titulinis » Naujienos » A.Nikiforovas: „Šiandien parodėme charakterį“ (VIDEO)

A.Nikiforovas: „Šiandien parodėme charakterį“ (VIDEO)

2018-04-01
hockey.lt inf.
 Sekmadienį favorite nelaikyta Lietuvos rinktinė pasaulio iki aštuoniolikos metų (U-18) IIA diviziono rungtynėse 4:3 palaužė vienus iš turnyro favoritų Lenkijos ledo ritulininkus ir iškovojo pirmąją pergalę čempionate.
 
Nuostabiai žaidę lietuviai nuo pat pirmosios susitikimo minutės buvo priekyje, kai pasižymėjo Karolis Krasilnikovas. Nors lenkai greitai išlygino rezultatą ir vėliau į Dominyko Motiejūno ir Martyno Griniaus įvarčius taip pat atsakė rezultatyviomis atakomis, tačiau likus vos septynioms minutėms M.Grinius pelnė antrą savo bei pergalingą rungtynių įvartį.
 
Po susitikimo Lietuvos U-18 rinktinės treneris Aleksejus Nikiforovas teigė, kad svarbiausias raktas į pergalę šį kartą buvo parodytas žaidėjų charakteris bei puiki komandinė dvasia.
 
 
- Sveikinimai su pergale! Kas lėmė pergalę šiose rungtynėse?
 
- Tai buvo puiki kova. Mes žinojome, kad Lenkija yra labai stipri komanda. Mačiau jų treniruotę, jie čia atvažiavo kovoti dėl pirmosios vietos, nes atėjo čia iš aukštesnio diviziono. Mes turėjome žaisti labai protingai, visi turėjo kovoti ir palaikyti vienas kitą. Šiandien mūsų geriausias žaidėjas buvo vartininkas.

- Ar paranku žaisti turnyro pradžioje su vienais iš favoritų?
 
- Aš tikiu šia komanda. Pirmos rungtynės yra labai svarbios ir aš tikiu, kad su kiekvienu maču žaisime vis geriau.
 
- Lenkija atliko dvigubai daugiau smūgių ir surinko mažiau baudos minučių. Kokia pergalės paslaptis?
 
- Mes padarėme klaidų, gavome baudos minučių, tačiau svarbiausia mes parodėme savo charakterį ir padarėme nuostabų darbą. Turime labai gerą komandinę dvasią.
 
- Mūsų žaidėjų greitis yra vienas svarbiausių dalykų?
 
- Lenkija rungtynių pradžioje atliko puikų darbą ir vos nepelnė įvarčio, tačiau mūsų vartininkas puikiai atrėmė jų smūgį. Po šio epizodo mes parodėme, kad šiandien jiems duosime gerą žaidimą - du prisilietimai ir pelnėme greitą įvartį. Tai mums davė pasitikėjimo. Visą laiką pirmavome ir iškovojome pergalę.

- Kaip įvartis pirmą minutę paveikia žaidėjus?
 
- Tai puiku. Buvo atidarymo rungtynės prieš labai stiprų priešininką, todėl žaidėjai nervavosi. Kai tu pelnai tokį greitą įvartį rungtynėse, kurioms ruošėmės dvi savaites, tai suteikia didelį pasitikėjimą.