Titulinis » Naujienos » Ant ledo grįžta M.Kieras, "pankai" kritikuoja "Kaunas Hockey" strategiją

Ant ledo grįžta M.Kieras, "pankai" kritikuoja "Kaunas Hockey" strategiją

2018-01-10
"Hockey Punks" informacija
 Rytoj pirmąsias 2018-ųjų rungtynes namų arenoje žais Vilniaus „Hockey Punks“ ledo ritulininkai – į svečius atvyksta „Rokiškio“ komanda. Šioje dvikovoje „pankų“ gretose pasirodys po traumos pasveikęs Lietuvos nacionalinės rinktinės kapitonas Mindaugas Kieras.
 
Sunkiai pradėję sezoną dviejų pastarųjų šalies pirmenybių prizininkai Vilniaus „Hockey Punks“ ledo ritulininkai prieš pat naujuosius metus buvo įgiję pagreitį, iškovotos 3 iš eilės pergalės. Taip jau susiklostė, kad paskutinėse 2017-ųjų rungtynėse tik paskutinėmis minutėmis buvo iškovota sunki pergalė prieš tą patį varžovą tik išvykoje rezultatu 2:1.
 
Šiuo metu pagal prarastus taškus „pankai“ nusileidžia tik Elektrėnų „Energijai“. Nors sezono pradžioje traumų išretinta komanda padalino taškų rungtynėse, kuriose, anot specialistų, turėjo iškovoti pergales, tačiau dukart nugalėjus vienus iš pagrindinių konkurentų - „Kaunas Hockey“ komandą situaciją turnyrinėje lentelėje pavyko ištaisyti.
 
Klubo vadovas Š.Kuliešius sako, kad antroji pirmenybių pusė turėtų būti itin įdomi.
 
„Visų pirma džiaugiuosi, kad rytoj pirmasias rungtynes sezone sužais vienas geriausių mūsų ir visų pirmenybių žaidėjų Mindaugas Kieras. Po kelio operacijos jis laiką leido aktyviai – treniravo vaikus, taip pat vyko į Slovėniją, kur vadovavo Lietuvos dvidešimtmečių rintinei pasaulio pirmenybių turnyre. 
 
Pagaliau atėjo laikas, kuomet visi mūsų traumuoti žaidėjai sugrįžo. Manau, kad rimtas pastiprinimas yra ir tai, kad mums sutiko padėti vienas geriausių vyresnės kartos trenerių Rimantas Sidaravičius, kuris, beje, padeda mums ir vaikų treniruotėse akademijoje.
 
Bet ne tik mes - visi varžovai stiprinasi. „Rokiškio“ komanda visuomet stipriau atrodo jau įpusėjus sezonui, todėl ruošiamės labai rimtai.
 
Daug kalbų sukėlė „Juodupės“ pasitraukimas iš pirmenybių ir jų gausaus būrio legionierių perėjimas į „Kaunas Hockey“ komandą. Šioje komandoje legionierių yra daugiau nei lietuvių ir man, kaip vienam iš rinktinės trenerių štabo narių tokia situacija nepatinka, nes praranda galimybę rungtyniauti vietiniai žaidėjai. Kadangi legionieriai atvyksta tik į rungtynes, tai kitiems žaidėjams jokios iš to naudos, nes  kartu treniruočių procese jie nedalyvauja, o iš šono žiūrėti, tai geriau jau stebėti NHL arba kokios Europos lygos rungtynes.
 
Manau, kažkokį legionierių limitą kitam sezonui kartu su lyga ir kitų komandų vadovais turime priimti, nes ne tiek daug turime ledo ritulio centrų. Kaip rodo patirtis – Vilniaus „Baltikos“ ir „Juodupės “komandų, gyvenusių legionieriais jau nebėra. Linkiu, kad taip neatsitiktų kauniečiams.  Taip pat galiu tik patikinti, kad „Hockey Punks“ neis šituo keliu, nebent taptume nekonkurencingi“.
 
Ketvirtadienio susitikimo pradžia Vilniaus „Pramogų“ arenoje – 20 val. 15 min. Bilietus galima įsigyti internetu ir arenos kasoje. Organizatoriai pataria atvykti jų įsigyti anksčiau, kadangi prieš pat rungtynes susidaro eilės prie kasos.