Titulinis » Naujienos » Ant ledo grįžtančių „Kaunas Hockey“ tikslas – atvežti į Kauną čempionų taurę

Ant ledo grįžtančių „Kaunas Hockey“ tikslas – atvežti į Kauną čempionų taurę

2020-10-09
"Kaunas Hockey" inf.
Kovą įsisiautėjus pandemijai įvairių sporto šakų ir čempionatų atstovai ėmėsi pačių įvairiausių būdų spręsti klausimą – ką daryti su įsibėgėjusiu sezonu? Ledo ritulio čempionatas Lietuvoje buvo nutrauktas dar prieš finalo startą. Nors neturėjo progos pakovoti iki galo, reguliariojo sezono nugalėtojais pavasarį tapo reprezentacinis Kauno miesto klubas „Kaunas Hockey“. Nuo tada oficialių rungtynių reikėjo laukti daugiau nei pusmetį – pirmąkart ant namų ledo komanda iščiuoš šį sekmadienį, spalio 11 d.
 
Žaliakalnyje esančioje ledo arenoje „Kaunas Hockey“ susitiks su praėjusiais metais debiutavusia Kauno komanda „Baltų ainiai“ – laukia įdomus miesto derbis. Nors pernai „Baltų ainiai“ didesnių problemų ant ledo nekeldavo, šis sezonas prasidėjo staigmena. Ketvirtadienį namuose žaidę kauniečiai 5:1 įveikė turnyro naujokę „Energijos Hockey – HC Klaipėdos“ komandą.
 
„Manau, šis sezonas gali pateikti staigmenų – smagu, kad čempionate rungiasi penkios komandos, smagu, kad grįžo Elektrėnai – visgi kiečiausi susirėmimai tradiciškai būna tarp Vilniaus ir Kauno“, – šypsosi „Kaunas Hockey“ kapitonas Vytautas Jagelavičius. Jis priduria, kad komandos bičiulių nuotaikos tokios pat geros – rūbinės atmosferos šiam klubui gali pavydėti visi kiti.
 
 „Kaunas Hockey“ prieš sezoną papildė sudėtį keliais naujais žaidėjais, atsinešusiais įvairių čempionatų patirčių. Anot komandos kapitono, jie jau įsiliejo įkolektyvą: „Manau, tai susiję su gera aura rūbinėje ir pagarba vienas kitam.“ Naujienų yra ir trenerių štabe – su klubu ir toliau dirba specialistas Linas Paražinskas, o praėjusį sezoną Kaune rungtyniavęs baltarusis Kirilas Danilenko „pakilo“ iki trenerio pareigų.
 
„Tikslas šio sezono tik vienas – padaryti tai, ko nespėjome pernai. Atvežti į Kauną čempionų taurę“, – geros nuotaikos nestokoja „Kaunas Hockey“ kapitonas V. Jagelavičius. Jis primena, kad siekiant užtikrinti visų saugumą į Kauno ledo areną galės patekti tik labai ribotas sirgalių skaičius, o bilietais prekiaujama tik iš anksto internetu. Lietuvos ledo ritulio čempionato pradžia – 17 val.