Titulinis » Naujienos » Antroji varžovė: favoritų statusą pateisinti siekianti Lenkija

Antroji varžovė: favoritų statusą pateisinti siekianti Lenkija

2019-04-09
hockey.lt informacija
Lietuvos jaunių ledo ritulio rinktinė po pergalingo starto Elektrėnuose vykstančiame pasaulio jaunių čempionate neturi kada atsipalaiduoti – jau šiandien jų laukia dar vienos rungtynės, galinčios turėti itin didelę svarbą galutiniams rezultatams čempionate. 19:30 val. jaunieji Lietuvos ledo ritulininkai stos į kovą su lenkais, o prieš šią akistatą siūlome pasižvalgyti į laukiančius varžovus.
 
Rungtynių priešistorė
 
Lenkijos jaunių rinktinės žaidimas vos IIA divizione neturėtų tenkinti šios šalies ledo ritulio bendruomenės siekių. Palyginimui, šios šalies pora metų vyresnės rinktinės atstovai sėkmingai kaunasi vienos pakopos aukštesniame čempionate bei skina jame medalius. Visgi, šioje amžiaus grupėje lenkams įrodyti savo jėgą sekasi kiek sunkiau: jiems taip ir nepavyko įsitvirtinti aukštesniame divizione, o iškritus į šio rango turnyrą, sugrįžti į aukštesnį lygį jiems nėra taip lengva – pernai ši rinktinė liko trečia.
 
Prieš būsimą akistatą šios rinktinės viena kitai yra gana pažįstamos: dar gruodį lenkai atvyko į Lietuvą ir čia sužaidė du kontrolinius mačus, kurių viename pranašesni buvo svečiai, o mūsų šalies atstovai atsirevanšavo antrajame susitikime. Pastaraisiais metais pasaulio čempionatuose šioje amžiaus grupėje šios dvi rinktinės susitiko dukart: 2016 lenkai šventė užtikrintą pergalę 7:1, o pernai triumfavo jau lietuviai, įveikdami varžovus 4:3.
 
Šį čempionatą lenkai pradėjo itin aktyviu pasirodymu puldami varžovų vartus: prieš Rumuniją jie atliko net 49 metimus į jų vartus, patys leisdami varžovams mesti vos 10 kartų. Visgi, rungtynių rezultatas nebuvo toks įtikinamas: mačą lenkai laimėjo 3:1.
 
Varžovų rinktinės subtilybės
 
Lenkijos rinktinė į šį čempionatą vyko pateisinti favoritų statusą. Jų ekipoje yra nemažai patirties Lenkijos vyrų pirmenybėse turinčių žaidėjų, tačiau daugumai iš jų šiose pirmenybėse pavyko sužaisti tik kelis mačus, o didžiąją sezono dalį jie praleido žemesniame divizione ir Lenkijos jaunimo pirmenybėse.
 
Pirmajame mače vieną po kito metimą į varžovų vartus metę lenkai panašią taktiką gali naudoti ir šios dienos rungtynėse. Jų žaidėjai užtikrintai jaučiasi kontroliuodami ritulį, o atiduoti varžovams žaidybinę persvarą jie šiame čempionate nusiteikę nebus. Gynyboje jiems pavyko sėkmingai stabdyti ir rumunų atakas, bet prieš didesnį talentą puolime turinčią komandą, jų gynybai ir vartininkui gali tekti didesnis išbandymas nei pirmajame susitikime.
 
Daugiausiai patirties šioje komandoje turi puolėjas Sebastianas Brynkusas, kuris į šį čempionatą vyksta kaip vienas iš savo rinktinės lyderių. Pernai šiam žaidėjui U-18 čempionate pavyko sužaisti tik du mačus, bet savo talentą jis jau spėjo įrodyti jaunimo pirmenybėse. Aukštesniame IB divizione, jis surinko keturis rezultatyvumo balus, o su komandos draugais jis iškovojo sidabrą. Nors pirmajame mače jis nebuvo itin pastebimas, pamiršti jo varžovų gynyboms tikrai nevalia.
 
Gynybos linijoje išskyrimo vertas Szymonas Bienekas. Čekijos jaunimo pirmenybėse rezultatyviai žaidžiantis 18-metis jaunimo čempionate įrodė galintis sėkmingai gintis, o šio čempionato pradžioje jis sublizgėjo ir puolime pelnęs įvartį bei atlikęs rezultatyvų perdavimą.
 
Dar vienas žaidėjas į kurį verta atkreipti dėmesį - Klaudiuszas Libikas. Norvegijoje rungtyniaujantis žaidėjas pernai buvo didžiausią plius/minus rodiklį turintis ledo ritulininkas visame čempionate, nepaisant to, jog buvo metais jaunesnis už visus savo komandos draugus. Itin naudingas savo komandai jis buvo ir pirmajame mače, dalyvaudamas dvejose rezultatyviose savo rinktinės atakose.
 
Antradienio rungtynių grafikas:
 
12:30 val. Rumunija – Korėja
16:00 val. Estija – Ispanija
19:30 val. Lietuva – Lenkija