Titulinis » Naujienos » „Aš myliu ledo ritulį“ renginių ciklą vainikavo mergaičių diena Kaune

„Aš myliu ledo ritulį“ renginių ciklą vainikavo mergaičių diena Kaune

2018-10-08
Šį sekmadienį Kauno ledo arenoje vyko jau trečioji mergaičių ledo ritulio diena „Aš myliu ledo ritulį“. Asociacijos „Hockey Lietuva“ organizuojamas renginys šį kartą sutapo su tarptautine mergaičių ledo ritulio diena ir pritraukė beveik 30 įvairaus amžiaus dalyvių.
 
Mergaičių ledo ritulio diena (World Girls Ice Hockey Weekend) švenčiama kasmet, pirmąjį spalio savaitgalį. Jau tradicija tapusi šventė, kurios metu ant ledo renkasi įvairaus amžiaus moterys ir merginos, norinčios išbandyti ledo ritulį arba jau pamėgusios šį sportą. Tai atviras renginys, skirtas populiarinti moterų ledo ritulį bei pritraukti naujų merginų į klubus bei mokyklas. Šiais metais šventė vyko net 42 šalyse. Apie kitose šalyse vykusias šventes informaciją galite rasti čia: https://www.iihf.com/en/news/6939/wgihw-tracker
 
Šį kartą Kaune, kartu su naujokėmis ant ledo lipo „Hockey Girls“ komandos žaidėjos, kurios kartu su „Baltų ainių“ bei „Griunvaldo“ mokyklų treneriais mokė mergaites čiuožti, žaidė ledo futbolą, ledo ritulį ir kitus žaidimus.
 
Šiuo metu visoje Lietuvoje ledo ritulį žaidžia apie 90 įvairaus amžiaus moterų ir merginų (nuo 5 iki 45 metų). Jaunesnės mergaitės kartu su berniukais rungtyniauja nacionalinės vaikų ledo ritulio lygos organizuojamame čempionate, o vyresnės buriasi į dvi komandas – „Hockey Stars“ (Vilniuje) ir „Hockey Girls“ (Elektrėnuose). Pastaroji dalyvauja Latvijos moterų ledo ritulio čempionate.
 
Visas mergaites ir merginas, norinčias lankyti ledo ritulį, kviečiame prisijungti prie komandų ir plėtoti moterų ledo ritulį kartu! Mokyklų bei klubų kontaktus rasite čia: https://www.hockey.lt/index.php/mokyklosklubai/49