Titulinis » Naujienos » Asociacija „Hockey Lietuva“ išrinko penkis reikšmingiausius 2016-ųjų metų Lietuvos ledo ritulio įvykius

Asociacija „Hockey Lietuva“ išrinko penkis reikšmingiausius 2016-ųjų metų Lietuvos ledo ritulio įvykius

2017-01-12
hockey.lt informacija
 Portale hockey.lt ir socialiniame tinkle balsavę sporto mėgėjai rinkosi iš dešimties praėjusių metų Lietuvos ledo ritulio įvykių ir balsavimo būdu išrinko penkis.
 
Tad, daugiau nei tris tūkstančius balsų pateikusių sporto aistruolių nuomone, praėjusiais metais reikšmingiausiu įvykiu tapo gruodžio mėnesį Estijoje Lietuvos jaunimo (U-20) rinktinės iškovoti aukso medaliai ir kelialapis į I divizioną.
 
1.      Jaunimo rinktinės (U-20) pasaulio čempionato auksas IIA divizione (52,2 proc. balsų).
Jaunimo ledo ritulio rinktinė Taline (Estija) gruodį vykusiame čempionate nė minutei neleido suabejoti savo pajėgumu. Buldozeriu pervažiavę visus varžovus, lemiamoje kovoje lietuviai 0:2 atsiliko nuo čempionato favoritų japonų, tačiau greitai perlaužė rungtynių eigą ir 6:4 įveikė pagrindinius konkurentus. Lietuvos jaunimas sulaukė daug pagyrų iš specialistų ir iškovojo kelialapį į aukštesnį divizioną, taip simbolizuodamas kylantį šalies ledo ritulio lygį.
 
2.      Rekordinis 39-erių komandų Nacionalinės vaikų ledo ritulio lygos (NVLRL) sezonas (15,5 proc.).
Šiame sezone NVLRL lygoje žaidžia 39-ios komandos. Tokio ekipų kiekio lygoje nėra buvę. 8-tą sezoną skaičiuojanti lyga lietuviškų komandų turi 31-ą keturiose amžiaus grupėse. Nors 8-ios ekipos atstovauja Rusijai ir Latvijai, mažiausiųjų U-10 amžiaus grupėje užsieniečių nėra, o Lietuvos komandų – net 19. Tai liudija apie populiarėjančią ir augančią sporto šaką.
 
3.      Gerokai sustiprėjęs Lietuvos ledo ritulio čempionatas (13,1 proc.).
Prieš šį sezoną Lietuvos ledo ritulio čempionate įvyko didžiulės permainos. Ne, niekas nekeitė taisyklių ir Kanados ledo ritulininkų nekvietė, tačiau klubai sustiprėjo ir ženkliai. Ledo ritulys tapo dar stipresnis Juodupėje, kur užregistruoti net 7 legionieriai. Gerokai sustiprėjo Vilniaus „Hockey Punks“, akivaizdi lyderė “Energija“ neprarado pozicijų. Nors čempionate visi laurus iš anksto kabina „Energijai“, pirmą kartą organizuojamos atkrinamtosios varžybos turėtų būti intriguojančios – slaptų minčių turi Juodupės ir Vilniaus klubai.
 
4.      Lietuvos vyrų rinktinės kova dėl I-os vietos IB divizione (11,8 proc.)
Dar praėjusių metų pavasarį Lietuvos rinktinė po nesėkmės olimpinėje atrankoje, kur nusileido net ir principiniams varžovams estams, į pasaulio čempionatą išvyko susikaupusi su mintimis neiškristi iš IB diviziono. Prieš paskutines šio čempionato rungtynes su Kroatija aistruoliai jau svarstė kaip rinktinė atrodys IA divizione žaisdama su elitui priklausančiomis ledo ritulio šalimis. Kantraus darbo dėka gerokai atjauninta Lietuvos rinktinė paskutinėmis minutėmis kovoje su kroatais susikūrė idealią progą įvarčiui ir buvo per žingsnį nuo pirmos vietos grupėje. Akivaizdu, jog rinktinės nebetenkina vidutiniokų vardas.
 
5.      Prezidento Petro Nausėdos išrinkimas į IIHF varžybų ir planavimo komitetą (8,2 proc.).
Asociacijos „Hockey Lietuva“ prezidentas Petras Nausėda dėjo daug pastangų ir buvo išrinktas į „elitinį“ tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF) varžybų ir organizavimo komitetą, kuriame dirba elitinių ledo ritulio šalių vadovai. Tai rimtas pripažinimas, o tuo pačiu ir iššūkis lietuviui, kurias dabar turi spręsti pasaulio čempionatų, kitų rimčiausių turnyrų problemas. Toks karjeros žingsnis neliko nepastebėtas aistruolių.