Titulinis » Naujienos » Asociacija „Lietuvos ledo ritulys“ siekia tarptautinio pripažinimo, NLRL – teisės rengti čempionatus

Asociacija „Lietuvos ledo ritulys“ siekia tarptautinio pripažinimo, NLRL – teisės rengti čempionatus

2015-05-12
hockey.lt informacija
 Pasibaigus ledo ritulio sezonui vyksta parengiamieji darbai kitų metų batalijoms ant ledo. Intensyviai dirbama ir Lietuvoje, kur suformuota nauja ledo ritulio struktūra, o jos viršuje bus naujoji asociacija „Lietuvos ledo ritulys“.
 
Balandžio 10 dieną įregistruota Lietuvos ledo ritulį vienijanti asociacija „Lietuvos ledo ritulys“ siekia pripažinimo ir Lietuvoje, ir užsienyje.
 
Asociacija jau kreipėsi į Lietuvos tautinį olimpinį komitetą ir sulaukė rašto, pripažįstančio organizaciją kaip vienintelę, atsakingą už ledo ritulį Lietuvoje.
 
Taip pat kreiptasi į Lietuvos kūno kultūros ir sporto departamentą (KKSD) ir tarptautinę ledo ritulio federaciją (IIHF) dėl „Lietuvos ledo ritulio“ pripažinimo.
 
Lietuvos ledo ritulio atstovų delegacija trečiadienį išvyksta į Prahą (Čekija), kur vyksta IIHF metinis kongresas. Nacionalinė ledo ritulio lyga (NLRL) yra pateikusi prašymus rengti du čempionatus Lietuvoje – 2016 metų dvidešimtmečių II diviziono A grupę (U-20) ir 2016 metų aštuoniolikamečių II diviziono A grupę (U-18).
 
U-20 čempionato organizavimui paraišką pateikė tik Lietuva, kuri tikisi čempionatą surengti 2015 metų gruodžio 14-20 dienomis.
 
U-18 čempionato organizavimo pirmenybę turi Rumunijos Galačio miestas, lietuviai teisę rengti čempionatą kitų metų kovo pabaigoje gautų tik atsisakius rumunams.
 
Čempionatų rengimo vietos bus paskelbtos penktadienį.