Titulinis » Naujienos » Aštuoniolikmečių vyriausiasis treneris A.Jadkauskas: Visi rinktinės nariai labai nori atstovauti Lietuvai“

Aštuoniolikmečių vyriausiasis treneris A.Jadkauskas: Visi rinktinės nariai labai nori atstovauti Lietuvai“

2015-04-04
hockey.lt informacija
Lietuvos aštuoniolikmečių ledo ritulio rinktinė penktadienį sužaidė pirmąsias draugiškas rungtynes prieš pasaulio čempionato I diviziono A grupės turnyrą Slovėnijoje.
 
Nors lietuviai pralaimėjo 3:5, tačiau vyriausias rinktinės treneris Andrejus Jadkauskas džiaugėsi, kad ledo ritulininkai rodė didelį norą žaisti ir vienas kitą labai palaikė.
 
- Ką pakeitėte po pirmojo kėlinio, kad žaidimas ėmė klostytis kur kas geriau?
- Nieko per daug nekeitėme, galbūt priešininkas šiek tiek nusiramino, atsipalaidavo, nes pirmavo 2:0. Tiek po pirmojo, tiek po antrojo kėlinių kalbėjome, kad žaisti reikia disciplinuotai ir laikytis numatytų planų.
 
- Visada akcentuojate discipliną, ar ši rinktinė jos laikėsi?
- Jeigu pralaimėjome ir praleidome šešis įvarčius tai vadinasi šį kartą varžybinės disciplinos pritrūko.
 
- Lyginant su praėjusiais metais pasikeitė pusė komandos, ar naujokų žaidimo lygis, lyginant su buvusiais rinktinės nariais, panašus?
- Naujokai yra jaunesni, nepatyrę, o tokiame amžiuje kiekvieni metai labai daug duoda.
 
- Su aštuoniolikmečiais dirbate nuo 2010 metų, kaip keičiasi rinktinės?
- Dabar žaidėjai yra labiau profesionalūs. Anksčiau daugelis rinktinės narių žaisdavo Lietuvoje, o dabar didžiulė dalis rungtyniauja užsienyje. Jie jau nuo šešiolikos metų ragauja legionieriaus duonos. Daugelis vaikų dabar pasirenka ledo ritulį kaip savo ateities profesiją. Vaikinai žaidžia tokiose šalyse, kur ledo ritulys yra populiaresnis ir lygis jo aukštesnis, todėl jie atvažiuoja žymiai geriau paruošti.
 
- Lietuvos ledo ritulio sirgaliams nematytas Deimantas Salininas. Kaip šiam žaidėjui sekasi pritapti Lietuvos rinktinėje?
- Matosi, kad jo žaidimas panašus į propoguojamą Šiaurės Amerikoje. Jis labai stengiasi, o pagal norą žaisti ir atsidavimą pretenzijų neturime nei vienam žaidėjui. Labai džiugu, kad visi žaidėjai yra labai draugiški, vienas kitą palaiko ir labai nori atstovauti rinktinei.
 
Šiuo metu rinktinės stovykloje yra 21-as ledo ritulininkas, o galutinė sudėtis turėtų paaiškėti po antrų draugiškų rungtynių balandžio 5-ą dieną su „Ogre“ ekipa.