Titulinis » Naujienos » Atgaivinama pasaulio taurė, šansų žaisti joje turi ir lietuviai

Atgaivinama pasaulio taurė, šansų žaisti joje turi ir lietuviai

2015-01-25
hockey.lt informacija
 Nacionalinė ledo ritulio lyga (NHL) kartu su lygos žaidėjų asociacija (NHLPA) ir tarptautine ledo ritulio federacija (IIHF) sutarė atgaivinti pasaulio taurės varžybas.
 
2016 metų rugsėjo 17 – lapkričio 1 dienomis dėl trečiosios pasaulio taurės kausis JAV, Kanados, Rusijos, Čekijos, Suomijos, Švedijos komandos, Europos rinktinė ir Šiaurės Amerikos jaunimo iki 23 metų rinktinė.
 
Iki kitų metų kovo pirmos dienos komandos privalo paskelbti ne mažiau 16 rinktinės narių, o iš viso komandose žais po 20 žaidėjų ir tris vartininkus.
 
Turnyre komandos bus padalintos į dvi grupes po 4 komandas, po dvi stipriausias pateks į pusfinalį. Pusfinalio porų nugalėtojai žais finale. Pasaulio taurę iškovos rinktinė, finale iškovojusi dvi pergales prieš varžovą.
 
Teorinių šansų patekti į pasaulio taurės komandą turi ir lietuviai. Kaip praneša iihf.com svetainė, Europos rinktinėje galės žaisti ledo ritulininkai gimę už vienos iš dalyvaujančių šalių ribų. Tad realiausias kandidatas į Europos komandą – NHL rungtyniaujantis Dainius Zubrus.
 
Pasaulio taurė bus rengiama trečią kartą. 1996 metais nugalėjo JAV, finale įveikusi Kanadą. 2004 metais pasaulio taurę iškovojo jau Kanada, finale įveikusi Suomiją.