Titulinis » Naujienos » Atkaklus čempionato lyderių mūšis baigėsi „Energijos“ pergale (VIDEO)

Atkaklus čempionato lyderių mūšis baigėsi „Energijos“ pergale (VIDEO)

2019-02-14
hockey.lt informacija
Šį vakarą Lietuvos čempionate įvyko intriguojančios ir ilgai lauktos rungtynės tarp dviejų pirmenybių lyderių Elektrėnų „Energijos“ ir „Kaunas Hockey“ komandų.
 
Kelis mėnesius lauktos rungtynės žiūrovų nuvilti neturėjo: atkakli kova vyko iki paskutinės mačo sekundės, o nugalėtojais tapo sėkmingai mačo pabaigoje varžovų šturmą atlaikę „Energijos“ ledo ritulininkai, iškovoję pergalę 4:3.
 
Šiose rungtynėse pirmieji iššovė svečiai iš Kauno: Vytautas Jagelavičius puikiu perdavimu į pasimatymą su vienas prieš vartininką išvedė Donatą Kumeliauską, o šis padarė tai, ką moka geriausiai – tiksliu šūviu į viršutinį vartų kampą pelnė pirmąjį rungtynių įvartį (08:46, rez. perd. Jonas Stephanssonas, Vytautas Jagelavičius).
 
Po praleisto įvarčio „Energija“ bandė aktyviai žaisti puolime, bet geriausią progą per likusią kėlinio dalį ir vėl turėjo kauniečiai. Šį kartą pademonstravęs savo individualų meistriškumą ir greitį D. Kumeliauskas dar kartą pabėgo prieš varžovų vartininką, tačiau šį kartą tarpusavio dvikovą laimėjo Elektrėnų ekipos žaidėjas Maksimas Ponomarenko.
 
Antrajame kėlinyje ilgai dominavo gynyba, tačiau kėlinio pabaiga priklausė šeimininkams. Iš pradžių Rolandas Aliukonis (34:14, rez. perd. Donatas Vitte) realizuojant daugumą rezultatą išlygino, o vėliau gražią kombinaciją tiksliu smūgiu užbaigė Andrius Židkovas (38:12, rez. perd. Karolis Kubilius, Deividas Kazlauskas).
 
Savo sėkmingą atkarpą šeimininkai pratęsė ir prasidėjus trečiajam kėliniui, o šį kartą ritulį į vartus pasiuntė Aurimas Gaidauskas (44:47, rez. perd. D. Vitte). Visgi, tai neprivertė „Kaunas Hockey“ kapituliuoti, o intriga rungtynėse buvo sugrąžinta po kelių minučių, kai savo ekipos deficitą iki minimumo sumažino greitoje atakoje pasižymėjęs J. Stephanssonas (48:24, rez. perd. V. Jagelavičius).
 
Sugrįžusią intrigą „Energijos“ atstovai bandė panaikinti susigrąžindami dviejų įvarčių persvarą, kai po sėkmingo reido ritulį į vartus pavyko įskraidinti Maurui Baltrukoniui (53:52, rez. perd. Justinas Vėželis). Nepaisant to, kauniečiai dar kartą į tai atsakė savuoju įvarčiu, kai kiekybinę persvarą išnaudojo Sevelijus Morozovas (57:09, rez. perd. D. Kumeliauskas, J. Stephansson).
 
Rungtynių pabaigoje elektrėniškiai užsidirbo dar vieną pražangą, o tai lėmė, jog paskutinės trisdešimt sekundžių tapo tikru „Energijos“ vartų šturmu. Visgi, net ir pakeitusi vartininką šeštu aikštės žaidėju bei susikūrusi ne vieną progą pasižymėti, ritulio į vartus „Kaunas Hockey“ taip ir nepasiuntė, tad mačas baigėsi „Energijos“ pergale 4:3.
 
Po šio triumfo „Energija“ sustiprino savo pozicijas pirmoje čempionato vietoje. Tuo tarpu „Kaunas Hockey‘ norėdamas laimėti reguliarųjį sezoną dabar teisės klysti nebeturi ir privalo laimėti visus likusius mačus.