Titulinis » Naujienos » Austrijoje rungtyniavęs E.Protčenko įvertino savo sezoną ir džiaugėsi sukaupta patirtimi

Austrijoje rungtyniavęs E.Protčenko įvertino savo sezoną ir džiaugėsi sukaupta patirtimi

2018-03-08
hockey.lt inf
 Alpių ledo ritulio lygoje šį sezoną rungtyniavęs ir Kicbiuhelio EC (Austrija) komandai atstovavęs 20-metis Edgar Protčenko užbaigė sezoną svetur ir sugrįžęs į Lietuvą tikisi iki galo išsigydyti traumą bei ruošis artėjančiai Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinės stovyklai.
 
E.Protčenko ekipa paskutines sezono rungtynes sužaidė kovo 3-ią dieną, tačiau lietuvis ant ledo tada nepasirodė, o to priežastis - per Baltijos iššūkio taurės turnyrą Latvijoje patirta trauma.
 
Vasario viduryje vykusiame turnyre E.Protčenko rungtynėse su estais skaudžiai šonu trenkėsi į bortą ir nors Austrijoje gydytojai teigė, kad lietuvis negalės žaisti iki sezono pabaigos, tačiau Lietuvos rinktinės kandidatas po truputį pradeda treniruotis ir didinti krūvius.
 
Alpių ledo ritulio lygoje rungtyniauja 8 Italijos, 7 Austrijos ir 2 Slovėnijos komandos. E.Protčenko atstovaujama Kicbiuhelio EC ekipa surinko 42 taškus ir tarp 17 komandų užėmė 13-ą vietą bei nepateko į atkrintamąsias. Lietuvis šiame sezone sužaidė 35 rungtynes, įmušė 2 įvarčius ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus.
 
„Iš esmės sezonas buvo neblogas“, - kalbėjo E.Protčenko. „Nežiūrint į nedidelį taškų kiekį, pasisėmiau patirties žaidžiant prieš stiprius varžovus. Negalėčiau pasakyti, kad tai buvo itin sėkmingas sezonas, tačiau esu patenkintas, kad atvažiavau čia, kadangi lygis yra labai aukštas ir daug ko išmokau. Apie kitus metus su klubo vadovybe dar nešnekėjome, tačiau artimiausiu metu tai aptarsime“.
 
Prieš persikeliant į Austriją, E.Protčenko rungtyniavo Elektrėnų „Energijoje“ ir Lietuvos čempionate per 18 rungtynių pelnė 4 įvarčius bei atliko 13 rezultatyvių perdavimų, tuo tarpu Baltarusijos aukščiausioje lygoje per 30 rungtynių pelnė 6 įvarčius bei atliko 8 rezultatyvius perdavimus.
 
„Komandoje kažkokių ypatingų užduočių neturėjau, viskas kaip ir visada - išeiti ir rodyti geriausią žaidimą, kokį tik galime. Lygis, lyginant Baltarusijos aukščiausiąją lygą bei Alpių lygą, žinoma labai skiriasi. Ypatingai tai jaučiasi rungtyniaujant prieš buvusius Italijos ir Austrijos rinktinių žaidėjus, kurie turi prikaupę labai daug patirties“, - kalbėjo E.Protčenko.
 
E.Protčenko keturis metus rungtyniavo Lietuvos aštuoniolikmečių rinktinėje, penkis - dvidešimtmečių, o pernai Belfaste vykusiame pasaulio I-ojo diviziono B grupės čempionate debiutavo ir Lietuvos vyrų rinktinėje, kuri per penkerias rungtynes pelnė įvartį, atliko keturis rezultatyvius perdavimus ir su penkiais rezultatyvumo taškais Lietuvos rinktinėje buvo ketvirtas pagal naudingumą.