Titulinis » Naujienos » Baigėsi pasaulio U-20 čempionatų serija, paaiškėjo lietuvių varžovai (gėdingo elgesio VIDEO)

Baigėsi pasaulio U-20 čempionatų serija, paaiškėjo lietuvių varžovai (gėdingo elgesio VIDEO)

2015-01-07
hockey.lt informacija
 Kanadoje elito diviziono čempionatu finišavo pasaulio dvidešimtmečių čempionatų serija, kurioje dalyvavo ir Lietuvos rinktinė. Priminsime, jog lietuviai Estijoje II diviziono A grupėje finišavo antri, kai į priekį praleido tik Didžiosios Britanijos ledo ritulininkus.
 
Elite po šešerių metų pertraukos pergalę šventė namie žaidusi Kanada, finale 5:4 įveikusi Rusiją. Pastarosios komandos žaidėjai pasižymėjo sunkiu startu čempionate ir nedrausmingu finišu, kai po finalinio paskutiniųjų rungtynių švilpuko rusas metė lazdą į tribūnas ir sužeidė žiūrovą. Pastarasis kreipėsi į policiją.
 
 
Nustebino slovakai, kurie ne tik aplenkė principinius varžovus čekus, bet ir iškovojo medalius, kovoje dėl trečiosios vietos 4:2 įveikę galingai iki pusfinalio žaidusius švedus.
 
Galutinė ketvertuko rikiuotė:
  1. Kanada
  2. Rusija
  3. Slovakija
  4. Švedija
I diviziono A grupėje Italijos Asiago mieste broliai latviai turėjo vilčių grįžti į elitą po metų pertraukos. Viskas Latvijai klojosi puikiai iki dar vienų mūsų kaimynų, baltarusių barjero. Iki to Latvija 5:1 sutriuškino austrus, 7:3 – slovėnus. Tačiau po itin atkaklios kovos 1:2 nusileido baltarusiams ir nuleido rankas. Į elitą pateko būtent baltarusiai, o grupę paliko slovėnai.
 
 
1 Baltarusija 5 14
2 Norvegija 5 10
3 Latvija 5 7
4 Italija 5 5
5 Austrija 5 5
6 Slovėnija 5 4
 
 
 
I diviziono B grupėje vilčių „užsikabinti“ turėjo vengrai, kurie prieš metus vykusiame čempionate vos „nepramiegojo“ rungtynių su lietuviais, kurie vedė 1:0, įmušė antrą įvartį, tačiau jo neįskaitė teisėjas. Tik trečiajame kėlinyje vengrai palaužė lietuvius ir pateko į I divizioną. Tačiau išsilaikyti jame nepavyko ir Vengrija vėl keliaus pas lietuvius. Namuose žaidę vengrai pradėjo pergale 1:0 prieš lenkus ir pradėjo tikėti savo sėkme. Tačiau itin painiame turnyre viskas sprendėsi paskutiniame ture, kai vengrus tiesiog „pervažiavo“ japonai, 5:1 pasiuntę juos vienu divizionu žemyn. Į viršų pakilo slovėnus pakeisiantys kazachai.
 
 
1 Kazachstanas 5 15
2 Ukraina 5 8
3 Lenkija 5 7
4 Prancūzija 5 7
5 Japonija 5 5
6 Vengrija 5 3
 
 
Grupe žemiau nei rungtyniauja lietuviai, II diviziono B grupėje Kroatija paskutiniojo turo rungtynėse 3:2 įveikė šeimininkus ispanus ir sugrįžo į Lietuvos varžovų gretas. Turnyre sunkiai sekėsi nė taško nepešusiai Islandijai.
 
 
 
1 Kroatija 5 15
2 Ispanija 5 12
3 Australija 5 7
4 Belgija 5 6
5 Serbija 5 5
6 Islandija 5 0