Titulinis » Naujienos » Baltijos lygos debiuto šį sezoną neišvysime

Baltijos lygos debiuto šį sezoną neišvysime

2019-09-09
hockey.lt informacija
Pastaruosius metus trijų Baltijos ledo ritulio federacijų brandintas stipriausių šalių ekipų Baltijos lygos turnyras šiemet dienos šviesos dar neišvys.
 
Baltijos lyga pirmąjį sezoną turėjo pradėti jau šį rugsėjį, o pagal pirminį formatą jame turėjo dalyvauti keturi Latvijos klubai bei po dvi ekipas iš Lietuvos bei Estijos. Visgi, atsižvelgus į tai, jog nepavyko sulaukti reikiamo norimų dalyvauti klubų skaičiaus bei nepavykus įgyvendinti norimo formato, Baltijos lygos ledo ritulio kovų šiemet neišvysime.
 
Įgyvendinti planų surengti naują turnyrą nepavyko dėl to, kad jame dalyvauti turėję Estijos klubai nesijautė pasiruošę varžytis su savo kaimynais – šį sezoną stoti į tarptautines kovas nesiryžo nė vienas teisę tam iškovojęs šios šalies klubas. Iš Lietuvos ekipų norą varžytis Baltijos lygoje išreiškė Vilniaus „Hockey Punks“ komanda.
 
Nepaisant to, jog šiemet Baltijos lyga nestartuos ir toliau neatmetama galimybė šį turnyrą surengti ateityje. Tuo tarpu trijų Baltijos šalių rengiamas rinktinių „Turkish Airlines Baltic Challenge Cup“ turnyras kaip ir planuota šiemet lapkričio 7-10 dienomis bus surengtas Taline.