Titulinis » Naujienos » "Baltų ainiai" su "Ober - Haus" turėjo vargo

"Baltų ainiai" su "Ober - Haus" turėjo vargo

2014-10-28
hockey.lt informacija
 Atvirajame Lietuvos ledo ritulio čempionate trečią iš eilės pergalę iškovojo ir čempionato lyderiais tapo Kauno „Baltų ainiai“, kurie namų rungtynėse antradienio vakarą 7:4 (3:2, 1:1, 3:1) nugalėjo Vilniaus „Ober – haus“ ekipą.
 
Iki šių rungtynių pralaimėjimo skonio nepatyrę kauniečiai buvo laikomi akivaizdžiais dvikovos favoritais, tačiau svečiai manė kitaip. Po Remigijaus Valicko (09:31, dauguma) ir Dominyko Bisturio (11:50, mažuma) įvarčių „Ober – Haus“ pirmavo 2:0.
 
Tik tuomet įsijungė kauniečių artilerija, kuri per likusį pirmojo kėlinio laiką pelnė tris įvarčius ir kauniečiai jau buvo priekyje 3:2.
 
Antrajame kėlinyje Vitalijus Sevrukas (30:17, dauguma) rezultatą išlygino, tačiau po dviejų kėlinių vėl priekyje buvo kauniečiai 4:3.
 
Trečiojo kėlinio pradžioje komandos apsikeitė įvarčiais ir intriga išliko iki pat rungtynių pabaigos, kuomet įvartį pelnė Erminas Gutauskas (56:45) ir kauniečiai galėjo lengviau atsikvėpti – 6:4.
 
Rungtynių pabaigoje kaunietis Dovydas Streckis užsidirbo pašalinimą iki rungtynių pabaigos už neleistiną veiksmą prie borto, tačiau tai nesutrukdė Mariui Krištanaičiui mažumoje pelnyti dar vieno įvarčio ir Kauno klubui švęsti pergalę rezultatu 7:4.
 
„Baltų ainiai“ po šios pergalės turnyrinėje lentelėje pakilo į pirmąją vietą.
 
„Baltų ainiai“: M.Krištanaitis, R.Guoga po 2, D.Streckis, J.Čiugajus, E.Gutauskas po  įvartį.
„Ober – Haus“: R.Valickas, D.Bisturys, V.Sevrukas, R.Bukauskas po 1 įvartį.