Titulinis » Naujienos » Bandymas sugrįžti į pergalių kelią – prieš puikią gynybą demonstruojančią Ispaniją (visų rungtynių transliacijos)

Bandymas sugrįžti į pergalių kelią – prieš puikią gynybą demonstruojančią Ispaniją (visų rungtynių transliacijos)

2019-01-17
hockey.lt inf.
 Ketvirtadienį Taline (Estija) tęsis pasaulio jaunimo (U-20) IIA diviziono ledo ritulio čempionatas, kuriame Lietuvos ledo ritulininkai bandys nutraukti dviejų iš eilės nesėkmių seriją bei įveikti Ispanijos ledo ritulininkus.
 
Rungtynės prasidės nuo 13:00 val., o tiesioginę jų transliaciją galėsite stebėti hockey.lt portale.
 
Po penkerių metų pertraukos į IIA divizioną sugrįžusi Ispanija jau iškovojo svarbiausią čempionato pergalę, kai trečiadienį 3:2 palaužė Korėjos ekipą ir dabar turi puikias galimybes likti šiame divizione. ispanai taip pat atkakliai kovėsi tiek prieš rumunus (2:3), tiek prieš estus (1:2) yra viena iš mažiausiai įvarčių praleidusių komandų visame čempionate. Tiek pat įvarčių praleido tik Rumunija, o šias komandas lenkia tik Estija, kuri fantastiškai dirba gynyboje ir per trejas rungtynes praleido vos 4 įvarčius.
 
Lietuvos rinktinė pirmose rungtynėse po įspūdingo pirmojo kėlinio, kuriame pelnė keturis įvarčius be atsako, nugalėjo Didžiąją Britaniją (6:4), pirmadienį po labai atkaklios kovos ir baudinių serijos 1:2 turėjo pripažinti Estijos komandos pasipriešinimą, o trečiadienį po pratęsimo 4:5 nusileido Rumunijai.
 
Ispanijos rinktinės vartininkas Raulis Barbo per trejas rungtynes sulaukė 105 smūgių į vartus bei viso atrėmė 93,33 proc. visų smūgių, tuo tarpu mūsiškis Laurynas Lubys yra daugiausiai smūgių - 127 - sulaukęs vartininkas visame čempionate, iš kurių atrėmė 92,13 proc.
 
Individualiose statistikos kategorijose Ispanijos ledo ritulininkų pirmame dešimtuke galima išvysti tik pagal laimėtus įmetimus, tačiau komandiškai jie gana sėkmingai žaidžia mažumoje ir pagal tai nusileidžia tik Estijai, kuri nėra praleidusi nei vieno įvarčio rungtyniaujant mažumoje.
 
„Patikėkite manimi, kiekvienos mūsų rungtynės yra didelė kova ir mes neturime pranašumo prieš jokią komandą. Esame jauni ir visi turi suprasti, kad čia turime eiti į kovą bei kovoti su savais iššūkiais, kad pasiekti rezultatą ir tapti geresniais“, - po pralaimėjimo Rumunijai kalbėjo Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Aleksejus Nikiforovas.
 
Lietuvos rinktinei tai bus antrosios rungtynės iš eilės pirmoje dienos pusėje, o skirtumą ar žaisti vakare, ar ryte, labiausiai pajautė vienas lyderių Lukas Washco, kuris iš JAV į Lietuvą atvyko prieš savaitę, tačiau vis dar jaučia aklimatizacijos iššūkius. Kaip portalui hockey.lt atskleidė L.Washco, jis naktimis dar sunkiai gali miegoti, todėl po rytinių treniruočių jis kur kas geriau jausdavosi vakarinėse rungtynėse nei jaučiasi žaisdamas nuo 13 val., kai pagal JAV laiką tuo metu yra 6 valanda ryto.
 
Nuo 2011-2012 metų Lietuva su Ispanija buvo susitikusi du kartus ir abu kartus šventė pergales. 2012-ų metų čempionate Lietuvos rinktinė varžovus įveikė 8:4, o 2013-ais metais - 6:3.
 
Ispanijos ledo ritulys pastaruoju metu išgyvena pakilimą, o visos trys šios šalies rinktinės (nacionalinė, U-20 ir U-18) praėjusiais metais triumfavo IIB divizionuose ir pasaulio čempionatuose pakilo vienu lygmeniu aukštyn.
 
Lietuviai nuo 2011-2012 metų sezono vos sykį IIA divizione liko be medalių, kai 2013 metų čempionate užėmė penktą vietą. 2012, 2014, 2015, 2016 metais lietuviai džiaugėsi sidabru, 2017-ais - iškovojo auksą ir kelialapį į aukštesnį divizioną, o 2018-ais IB divizione liko be pergalių, tačiau užsikabinti šiame lygmenyje pritrūko vos vieno įvarčio.
 
Pasaulio IIA diviziono čempionate Taline dėl aukso medalių ir vietos IB grupėje lietuviai kovoja su Didžiąja Britanija, Rumunija, Estija, Ispanija ir Korėja.

Visos ketvirtosios pasaulio U-20 čempionato IIA diviziono dienos rungtynės:
 
13:00 val. Lietuva - Ispanija
 
 
16:30 val. Rumunija - Didžioji Britanija
 
 
20:00 val. Estija - Korėja
 
 
Pasaulio jaunimo ledo ritulio čempionato IIA diviziono lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pergalės po baudinių serijos, pralaimėjimai po baudinių serijos, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):
 
1. Estija             3   2   1   0    0     9:4    8 
2. Rumunija           3   1   2   0    0    10:7    7
3. Lietuva            3   1   0   2    0   11:11    5
4. Didžioji Britanija 3   1   0   0    2   19:12    3
5. Ispanija           3   1   0   0    2     6:7    3
6. Korėja             3   0   0   1    2    4:18    1