Titulinis » Naujienos » B.Haakė ir D.Kulevičius išskyrė pagrindines triuškinančio pralaimėjimo priežastis (VIDEO)

B.Haakė ir D.Kulevičius išskyrė pagrindines triuškinančio pralaimėjimo priežastis (VIDEO)

2017-08-25
Titas Pacauskas, hockey.lt
 Penktadienį Taline esančioje „Tondiraba“ ledo arenoje startavo pirmasis „CORWNS Baltic Challenge Cup 2017“ ledo ritulio turnyras, kurio atidaryme Lietuvos rinktinė sulaukė skaudžių Latvijos ledo ritulininkų pamokų ir nusileido jai rezultatu 1:13.
 
Tik nuo pirmadienio ant ledo po vasaros pertraukos sugrįžę lietuviai sunkiai rado kelių link Latvijos komandos vartų, tačiau Ugnius Čižas (rez. perd. Aurimas Gaidauskas) sugebėjo pelnyti garbės įvartį.
 
Po susitikimo vienas vyriausių komandos žaidėjų Dovydas Kulevičius teigė, kad didžiausią įtaką tokiam rezultatui turėjo vasaros pertrauka.

- Ar rezultatas atspindi tą kovą, kurią parodėte ir ką gero galima pasimokyti iš šių rungtynių?
 
- Manau, kad rezultatas nėra labai geras, tačiau galėjome praleisti ir daugiau. Atkarpomis sužaidėme neblogai. Čiuožėme tik tris dienas, tuo tarpu latviai treniruojasi jau nuo liepos pradžios. Nemažai žaidėjų, kurie žaidė gana aukštame lygyje, šiuo metu be klubų, todėl jiems reikia pasirodyti ir atkreipti dėmesį. Šiandien jie buvo trimis galvomis geresni.

- Į aukštesnio lygio ledo ritulį sugrįžai po ilgo laiko. Kaip sekėsi?
 
- Į tokio lygio ledo ritulį sugrįžau po daugiau nei metų pertraukos. Pradžioje buvo tikrai labai sunku, tai matėsi ant kiekvieno žaidėjo.

- Ar tokio žaidimo užtektų pergalei prieš estus?
 
- Kiek teko šnekėti su estais, tai jie irgi treniruojasi tik nuo pirmadienio. Su jais galime kautis, o koks bus rezultatas, pamatysime rytoj.
 
 
Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris vokietis Berndas Haakė tiek rūbinėje, tiek interviu metu, akcentavo, kad ledo ritulys yra vienuolikos mėnesių sportas. Po rungtynių treneris kiekvienam asmeniškai padėkojo už žaidimą ir dar kartą pažymėjo, kad sezonui reikia pradėti ruoštis jau vasarą.

- Ko iš šių rungtynių galima pasimokyti?
 
- 13:1 nėra geras rezultatas. Latvijos komanda kartų žaidžia jau tris savaites, tuo tarpu mes ant ledo - tik tris dienas. Jauni jų žaidėjai neturi kontraktų, todėl stengiasi žaisti iš visų jėgų ir kietai. Didelis skirtumas, ar tu ledo ritulio sezonui ruošėsi dviem metams, ar nedarai nieko. Turime žaidėjų, kurie per vasarą tik atostogavo, todėl toks ir rezultatas. Jie kur kas greičiau čiuožia, greičiau smūgiuoja ir yra tvirtesni.

- Kurį kėlinuką išskirtumėte kaip geresnį Lietuvos komandai?
 
- Kiekvienas kėlinukas turėjo tam tikrų detalių. Prisirinkome per daug kvailų baudos minučių, taip pat praleidome keturis įvarčius iš labai arti.

- Kaip rytoj reikės žaisti prieš Estiją?
 
- Geras dalykas tas, kad šiandien žaidėme prieš Latviją. Mes turime greičiau galvoti, čiuožti ir atlikti perdavimus. Šiandienos rungtynės mums geriau padės pasirodyti rytoj. Be jokios abejonės rytoj išvysime geresnę Lietuvos komandą.
 
- Ar esate patenkintas jaunųjų Lietuvos ledo ritulininkų pasirodymu?
 
- Žinoma. Jiems tai yra mokymosi procesas. Jie pamatė, kad ledo ritulys yra vienuolikos mėnesių per metus sportas. Privaloma paruošti kūną sportuojant ir už ledo ribų.