Titulinis » Naujienos » B.Haake: „Po neįskaityto įvarčio turėjo būti pašalintas lenkų vartininkas“

B.Haake: „Po neįskaityto įvarčio turėjo būti pašalintas lenkų vartininkas“

2014-04-22
Sportas.lt informacija
 Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinė pirmadienį patyrė pirmą pralaimėjimą Vilniuje vykstančiame pasaulio čempionato I diviziono B grupės turnyre. Daugiau nei 6 tūkst. sirgalių palaikomi lietuviai po atkaklios kovos 2:3 pralaimėjo turnyro favorite laikomai Lenkijos rinktinei.
 
Po rungtynių Lietuvos komandos treneris vokietis Berndas Haake džiaugėsi savo ekipos žaidimu, bet liko nusivylęs galutiniui rezultatu.
 
„Norėčiau pasveikinti Lenkijos rinktinę su pergale. Ji yra čempionato favoritė ir turi žaisti aukštesniame divizione. Mes juos gerbiame, bet nebijojome. Taktiškai sužaidėme geras rungtynes. Rungtynės neparodė, kad lenkai yra geresni už mus. Mes turėjome daugiau progų pasižymėti, o jų įvarčiai buvo pasiekti po palankių situacijų“, - kalbėjo B.Haake.
 
Diskusijų sukėlė momentas, kuomet Lietuvos rinktinė įmušė pirmą įvartį, bet jis nebuvo įskaitytas, nes varžovų vartininkas pajudo vartus iš vietos.
 
„Teisėjai teisingai pasielgė neįskaitydami įvarčio, bet jie privalėjo pašalinti lenkų vartininką 2 minutėms, nes jis vartus nustūmė pats. Nesu patenkintas teisėjais, bet esu laimingas savo žaidėjais, sužaidusiais geras rungtynes. Visi rinktinės žaidėjai atidavė visą save ir šios rungtynės yra didelis pasiekimas visam Lietuvos ledo rituliui“, - pasakojo vokietis.
 
Lietuvos rinktinės veteranas, jau 18-ame pasaulio čempionate dalyvaujantis Šarūnas Kuliešius, džiaugėsi geromis rungtynėmis ir žada padovanoti pergalių kituose susitikimuose.
 
„Visa komanda kovojo. Lenkija yra šiek tiek aukštesnio meistriškumo komanda, bet mes turėjome savo šansus. Nors jų nepavyko realizuoti, po rungtynių vyrai išėjo pakeltomis galvomis. Kova vyko lygi ir šios rungtynės parodė, kad galime žaisti su nemažai komandų. Padėtį apsunkino trečias įvartis, nes atsiliekant dviems įvarčiais vytis tokią komandą jau sudėtinga. Likę varžovai bus pajėgūs, bet mes dabar galvosime tik apie pergales“, - spaudos konferencijoje sakė Š.Kuliešius.
 
„Siemens“ arenoje vyravusi atmosfera paliko įspūdį Lenkijos rinktinės treneriui Igoriui Zacharkinui. Pastarasis pripažino, kad arena nėra skirta ledo rituliui, todėl buvo keletas nepatogumų, bet tai nieko nekeičia, o didelis susidomėjimas ir puikus žaidimo lygis padės ledo ritulio populiarinimui.
 
„Jaučiau didelį malonumą, nes pasinėriau į ledo ritulio spektaklį. Man labai patiko Lietuvos rinktinė. Mačiau, kaip šios šalies žaidėjai kovėsi dėl kiekvieno aikštelės cenimetro ir stengėsi nepralaimėti dvikovos. Mes norėjome laikytis savo žaidimo plano, bet dėl didelio lietuvių ir sirgalių spaudimo, tai kartais nepavykdavo. Mus maloniai nustebino ir arena, ir atmosfera. Toks čempionatas yra labai naudingas ledo rituliui“, - kalbėjo I.Zacharkinas.
 
Kitas rungtynes Lietuvos rinktinė žais trečiadienį su Didžiosios Britanijos ledo ritulininkais.