Titulinis » Naujienos » Buvęs Kanados ledo ritulio rinktinės strategas mokė Lietuvos trenerius

Buvęs Kanados ledo ritulio rinktinės strategas mokė Lietuvos trenerius

2016-04-11
hockey.lt informacija
 lektrėnuose praėjusį savaitgalį asociacija „Lietuvos ledo ritulys“ (LLR) surengė ledo ritulio seminarą, kokio šalies istorijoje dar nebuvo. Lietuvos ledo ritulio klubų trenerius konsultavo ir žaidimo paslaptimis dalinosi buvęs Kanados ledo ritulio rinktinės vyriausiasis treneris, dabartinis NHL trenerių asociacijos vykdantysis direktorius – savanoris, keturių NHL klubų trenerių štabuose dirbęs 76-erių Georgas Kingstonas.
 
Strategas beveik 30 šalies trenerių dėstė pagrindinius ledo ritulio komponentus: žaidimą daugumoje, mažumoje, perėjimą iš gynybos į puolimą, apžvelgė vaikų, jaunučių, jaunių treniravimo specifiką ir subtilybes.
 
Seminare dalyvavę treneriai liko patenkinti žiniomis ir tikisi savo klubuose įdiegti naujovių.
 
„Neperdedant galiu pasakyti, kad tai buvo aukščiausias oratorystės, žinių ir praktinės patirties pilotažas. Man buvo labai įdomu ir naudinga dalyvauti G.Kingstono paskaitoje, kurioje sužinojau daug įdomių ir naujų dalykų“,- apie seminarą sakė asociacijos „Lietuvos ledo ritulys“ prezidentas Petras Nausėda.
 
Seminare dalyvavo treneriai iš visos Lietuvos. Sporto šakos specialistai pripažino, jog tokie lektoriai duoda daug naudos ir nemažai žinių bus galima pritaikyti praktikoje.
 
„Tokių seminarų reikia ir daugiau. Gavom daug medžiagos, iš kurios galėsime mokytis visus metus. Sužinojome naujų pratimų, treniravimo metodikos ir daug naujų niuansų. Tai tikrai labai naudinga“,- sakė Kauno „Baltų ainių“ mokyklos trenerė, vienintelė tarptautinės kategorijos teisėja Lietuvoje Ramunė Maleckienė.
 
„G.Kingstonas – labai įdomus žmogus. Įdomu jo klausytis, o ir naudos buvo daug. Yra tokių dalykų, į kuriuos mes mažiau kreipiame dėmesio, kurie visai pamiršti, o šiame seminare jie mums buvo vėl akcentuoti. Tad, esu patenkintas naujomis žiniomis ir seminaro kokybe“,- sakė HC „Klaipėda“ treneris Vadimas Beličenka.
 
Visi treneriai po seminaro gavo laikmenas su paruošta mokomąja medžiaga. LLR paruošė ir filmuotą video medžiagą, kurią išdalins visiems šalies klubams, LLR nariams.