Titulinis » Naujienos » Čempionato pertrauka „Kaunas Hockey“ formos nesugadino: kauniečiai laimėjo šeštąjį mačą iš eilės (VIDEO)

Čempionato pertrauka „Kaunas Hockey“ formos nesugadino: kauniečiai laimėjo šeštąjį mačą iš eilės (VIDEO)

2018-12-22
hockey.lt informacija
Po mėnesio pertraukos šeštadienį buvo sužaistos Lietuvos ledo ritulio čempionato rungtynėse, o jose pergale džiaugėsi namuose žaidusi „Kaunas Hockey“ komanda.
 
Šeštąją pergalę iš eilės Lietuvos pirmenybėse kauniečiai iškovojo namuose 5:2 įveikdami „Hockey Punks“ ledo ritulininkus.
 
Pirmąjį mačo įvartį žiūrovai išvydo net nesužaidus vienos minutės. Pirmasis šiose rungtynėse pasižymėjo komandos draugo atliktą metimą pataisęs ir vartininkui tarp kojų nukreipęs „Kaunas Hockey“ atstovas Dmitrijus Prokopenkovas (00:53, rez. perd. Dmitrijus Babičius, Remigijus Guoga).
 
Negana to, „Hockey Punks“ netrukus patys apsunkino savo padėtį bei suteikė šeimininkams galimybę padvigubinti persvarą realizuojant dvigubą kiekybinę persvarą. Kauniečiai dviejų žaidėjų persvarą bandė išnaudoti tiksliais perdavimais surasdami laisvus žaidėjus, kol galiausiai atakos smaigalyje atsidūręs D. Prokopenkovas (04:46, rez. perd. Aleksejus Nikulinas) tiksliu smūgiu nepaliko vilčių vilniečių vartininkui Simui Baltrūnui.
 
Po antrojo praleisto įvarčio „Hockey Punks“ pradėjo žaisti kiek aktyviau, bet jiems pasižymėti nepavyko, o jų aikštės pusėje savo individualų meistriškumą pademonstravo Dovydas Streckis (11:41). Lapkritį rinktinėje debiutavęs ir savo pirmąjį įvartį „Turkish Airlines Baltic Challenge Cup“ turnyre pelnęs puolėjas ilgai nesiskyrė su rituliu, kol galiausiai atsidūręs pavojingoje zonoje tiksliu smūgiu dar labiau padidino „Kaunas Hockey“ komandos pranašumą.
 
Net ir po trijų varžovų įvarčių „pankai“ pasiduoti nesiruošė ir savo įvarčių sąskaitą atsidarė išnaudodami kiekybinę persvarą. Jos metu vilniečiai puikiai uždengė vartininką, o Rokas Bacevičius (14:08) smūgiu iš toli pasiuntė ritulį į vartus.
 
Antrojo kėlinio pradžioje „Hockey Punks“ ir vėl išnaudojo kiekybinį pranašumą, kai Edgaras Rybakovas (21:47, rez. perd. Artūras Švedavičius, Hectoras Majulas) beveik nuo mėlynosios linijos paleido galingą smūgį į viršutinį vartų kampą.
 
Visgi, galutinai panaikinti varžovų persvaros vilniečiams neleido puikiai surengta šeimininkų kontrataka, kurios metu du prieš vartininką iššokę kauniečiai ketvirtą kartą šiame mače pasiuntė ritulį į S. Baltrūno vartus. Pasižymėjo Remigijus Guoga (23:49, rez. perd. D. Prokopenkovas).
 
„Hockey Punks“ viltis pakovoti dėl taškų paskutinę antrojo kėlinio minutę dar labiau sumažino Donatas Kumeliauskas (39:04, rez. perd. Vytautas Jagelavičius), kuris smūgiu iš arti atstatė trijų įvarčių „Kaunas Hockey“ pranašumą.
 
Trečiajame kėlinyje kauniečiai jau rungtyniavo kiek atsargiau, o įvarčių pelnyti nesugebėjo nei jie, nei jų varžovai, tad mačas baigėsi „Kaunas Hockey“ pergale 5:2.
 
Po šios pergalės „Kaunas Hockey“ ne tik dar labiau sustiprino antrąją poziciją čempionate, tačiau ir vos iki dviejų taškų sumažino deficitą iki pirmenybėse pirmaujančios „Energijos“. Tiesa, elektrėniškiai už savo varžovus yra sužaidę vieneriomis rungtynėmis mažiau. „Hockey Punks“ ir toliau išlieka trečioje pirmenybių pozicijoje.