Titulinis » Naujienos » Čempionų lygos starte – T.Kumeliausko rezultatyvus perdavimas ir triuškinanti TPS pergalė, M.Armalis liko tarp atsarginių

Čempionų lygos starte – T.Kumeliausko rezultatyvus perdavimas ir triuškinanti TPS pergalė, M.Armalis liko tarp atsarginių

2015-08-21
sportas.lt informacija
 Ketvirtadienį prasidėjo naujasis ledo ritulio Čempionų lygos sezonas. Pirmajame septintosios grupės ture Turku TPS (Suomija) klubas su lietuviu Tadu Kumeliausku namuose 6:1 (2:0, 2:0, 2:1) sutriuškino Linco „Black Wings“ (Austrija) ledo ritulininkus.
 
Pirmajame penkete žaidęs puolėjas iš Lietuvos rezultatyviu perdavimu prisidėjo prie trečiojo komandos įvarčio, 2 kartus smūgiavo į varžovų vartus ir išvengė baudos minučių. TPS klubui net tris įvarčius pelnė Lauri Tukonenas (6:25, 19:41 ir 24:05 min.), o po sykį pasižymėjo Jerry Ahtola (38:14), Harri Tikkanenas (41:57) bei Ilkka Pikkarainenas (55:02). Paguodos įvarčio svečių gretose autorius – Robas Hisey (53:17).
 
Antrąsias grupės rungtynes TPS žais rugpjūčio 27-ą dieną svečiuose su „Black Wings“ klubu. Be šių ekipų grupėje žaidžia ir Diuseldorfo EG (Vokietija) komanda. Dvi geriausios grupės ekipos pateks į šešioliktfinalį.
 
Pirmose antrosios grupės rungtynėse Mantas Armalis liko tarp atsarginių, o jo atstovaujamas Stokholmo „Djurgarden“ (Švedija) klubas namuose 2:4 (1:1, 1:2, 0:1) neatsilaikė prieš Tamperės „Tappara“ (Suomija) ekipą. „Djurgarden“ komanda du kartus pirmavo po Alexanderio Fallstromo (1:49 min.) ir Marcuso Sorenseno (28:09) įvarčių, tačiau „Tappara“ abu sykius išlygino rezultatą, o vėliau ir išsiveržė į priekį. Du įvarčius svečiams pelnė Patrikas Laine (28:27 ir 55:43), o po sykį pasižymėjo Jukka Peltola (17:14) bei Arttu Ilomaki (29:45). Stokholmo komandos gretose vartininku be keitimu žaidė patyręs Mikaelis Tellqvistas. M.Armalio konkurentas dėl minučių ant ledo atrėmė 26 varžovų smūgius iš 30.
 
Antrąsias rungtynes „Djurgarden“ žais rugpjūčio 27-ą dieną svečiuose su „Tappara“ klubu.
 
Be šių komandų grupėje žaidžia ir Cugo EV (Šveicarija) klubas. Dvi geriausios grupės komandos pateks į šešioliktfinalį.