Titulinis » Naujienos » „Comet“ galingai baigė sezoną, bet kovai dėl aukščiausios lygos jiems pritrūko taško

„Comet“ galingai baigė sezoną, bet kovai dėl aukščiausios lygos jiems pritrūko taško

2019-02-27
hockey.lt informacija
Trečiadienį savo sezoną antroje pagal pajėgumą Norvegijos lygoje („1. Divisjon“) baigė „Comet“ komanda, kuriai šį sezoną atstovavo keturi Lietuvos rinktinės žaidėjai.
 
Paskutinėse sezono rungtynėse „Comet“ namuose net 10:0 sutriuškino lygos autsaiderę „Storhamar II“ komandą. Šiame mače Paulius Gintautas pelnė įvartį ir atliko du rezultatyvius perdavimus, Ugnius Čižas pridėjo įvartį ir vieną rezultatyvų perdavimą, o Ilja Četvertakas rezultatyviais perdavimais prisidėjo prie dviejų savo komandos įvarčių.
 
Nepaisant pergalės „Comet“ klubui itin apmaudžiai teko atsisveikinti su viltimis pasivaržyti dėl vietos aukščiausioje Norvegijos lygoje. Pasibaigus sezonui ši ekipa surinko tiek pat taškų kaip ir „Gruner“, o tarpusavyje šie klubai iškovojo po dvi pergales. Visgi, vienas iš „Comet“ triumfų buvo pasiektas po pratęsimo, tad tarpusavio mačų serijoje varžovai iškovojo daugiau taškų bei būtent dėl to jie pratęs kovas dėl vietos aukščiausioje lygoje, o trečioje vietoje likusiems „Comet“ ledo ritulininkams sezonas baigėsi šiandien.
 
„1. Divisjon“ čempionate P. Gintautas šį sezoną buvo nepralenkiamas pagal pelnytus įvarčius – 31 kartą pasižymėjęs lietuvis artimiausia varžovą lenkė net penkiais tiksliais smūgiais. Iš viso 51 rezultatyvumo balą surinkęs ir nė vieno susitikimo sezone nepraleidęs 23-ejų metų žaidėjas pagal šį rodiklį lygoje užėmė ketvirtąją poziciją.
 
Taip pat visus 32 mačus sužaidęs U. Čižas rezultatyviausių lygos žaidėjų rikiuotėje užėmė devintąją vietą, iš viso surinkdamas 48 rezultatyvumo balus (14 įvarčių ir 34 rezultatyvūs perdavimai). Sezono eigoje prie komandos prisijungęs I. Četvertakas per 18 sužaistų mačų surinko 15 rezultatyvumo balų (6 įvarčiai ir 9 rezultatyvūs perdavimai), o dėl draudžiamų medžiagų papilduose diskvalifikacijos susilaukęs ir komandai nebegalėjęs padėti Jaunius Jasinevičius iki itin nemalonaus įvykio per 12 susitikimų buvo spėjęs surinkti 10 rezultatyvumo balų (1 įvartis ir 9 rezultatyvūs perdavimai).