Titulinis » Naujienos » D. Čypas debiutavo antroje pajėgiausioje Čekijos lygoje

D. Čypas debiutavo antroje pajėgiausioje Čekijos lygoje

2018-09-19
hockey.lt informacija
Domantas Čypas trečiadienį debiutavo Čekijos antros pagal pajėgumą šalies lygos pirmenybėse, bet jo ekipai pirmą kartą šiame sezone teko susitaikyti su pralaimėjimu.
 
Lietuvio debiutinėse rungtynėse „HC Poruba“ po pratęsimo 1:2 krito prieš „SK Horacka Slavia Trebič“ klubą. Svečiuose žaidusi „Poruba“ šiame mače pirmavo, tačiau neišlaikė persvaros, o galiausiai kapituliavo po antrą pratęsimo minutę varžovų pelnyto įvarčio.
 
Pirmąsias keturias pirmenybių rungtynes dėl traumos praleidęs lietuvis oficialų sezoną pradėjo sulaukęs trenerių pasitikėjimo ir įtrauktas į pirmąjį komandos gynėjų duetą kartu su daugiau nei 500 mačų aukščiausioje Čekijos lygoje sužaidusiu Ctiradu Ovčačiku. Agresyviai mačą pradėjęs ir pirmuosius du komandos metimus į varžovu vartus atlikęs D. Čypas šiame mače iš viso ant ledo praleido 13:53 min., per kurias be dviejų metimų, taip pat kartą turėjo sėstis ant nubaustųjų suolelio atlikti dviejų minučių nuobaudos.
 
Nepaisant nesėkmės dar pernai trečioje pagal pajėgumą Čekijos lygoje žaidusi „Poruba“ po penkių turų turi 12 taškų ir pirmauja „Chance Liga“ pirmenybėse. Tiesa, už likusias ekipas jie šiuo metu yra sužaidę vienu maču daugiau, o pergalės atveju juos į antrą poziciją gali nustumti „Kladno“ ekipa.