Titulinis » Naujienos » D. Lacroix: tvarkaraštis man nepatinka, bet jo kontroliuoti mes negalime (VIDEO)

D. Lacroix: tvarkaraštis man nepatinka, bet jo kontroliuoti mes negalime (VIDEO)

2019-05-02
hockey.lt informacija
 Pasaulio ledo ritulio čempionate Lietuvos rinktinė trečią kartą turėjo pripažinti varžovų pranašumą ir po trijų turų savo sąskaitoje vis dar neturi taškų. Po šios akistatos rinktinės vyriausiasis treneris Danielis Lacroix kalbėjo apie mūsų tvarkaraščio subtilybes ir viltį dar pasiekti pergalių.
 
-          Treneri šiandien patirta skaudi nesėkmė: kas buvo kertinis faktorius šiose rungtynėse ir kas nesuveikė paruoštame žaidybiniame plane?
 
-          Manau, kad mes norėjome išeiti ant ledo su pakankamai energijos, kad galėtume mesti kovą varžovams, kurie buvo pailsėję. Tačiau jie buvo pirmi prie ritulių, laimėjo daugiau dvikovų, o bėgiodamas pagal ritulį tu prarandi daugiau jėgų, nei jį kontroliuodamas. Didžiąją rungtynių dalį turėjome gintis, o tokioje situacijoje tu prarandi daugiau jėgų, tad šiandien ir buvome komanda kuri išvaistė daugiau energijos bandydami apginti savo vartus.
 
-          Ar tai dėl nuovargio po vakarykščio mačo?
 
-          Žaidžiant du mačus per du vakarus visada yra sunku. O šįkart mes turėjome net mažiau nei parą: vakar 7 valandą pabaigėme susitikimą, o šiandien į kovą kilome jau per pietus. Tai nesuteikia itin daug laiko poilsiui, o man norėtųsi, kad būtume švieži ar bent jau žaistume lygiomis sąlygomis su kitomis komandomis. Bet kaip žinome, mums su tokia situacija šiame turnyre teks susidurti du kartus ir mums reiks surasti būdų kaip išsaugoti jėgas: laimėti daugiau dvikovų, dažniau kontroliuoti ritulį vietoj to, kad gintumėmės.
 
-          Ką jūs manote apie tokį tvarkaraštį ir turnyro sistemą?
 
-          Man jis nepatinka, tačiau tai nėra tas dalykas, kurį mes galime kontroliuoti. Mes galime kontroliuoti tik savo pasiruošimą. Žinome, kad tvarkaraštis yra toks, jog abu kartus kai žaisime antrą dieną iš eilės, mes žaisime su komanda, kuri dieną prieš tai ilsėsis, o to dar sulauksime sekmadienį mače su Slovėnija. Norėtume, kad gautume bent 24 valandas tarp mačų: manau, kad tai būtų sąžininga žaidėjų atžvilgiu.

Poilsio turėsime bent jau rytoj, stengsimės, kad vaikinai saugotų savo energiją ir fokusuotųsi šeštadienio dvikovai.
 
-          Lieka dar dvi galimybės iškovoti pergalę. Ar būsimos varžovės stipresnės už vengrus?
 
-          Mes kovosime su tikrai stipriais varžovais. Tačiau šiame čempionate taip būna kiekvieną mačą: šiandien vengrai buvo labai stiprūs, jie desperatiškai siekė taškų, kadangi jie irgi jų dar neturėjo. Mūsų laukia akistata su Korėja, kuri šiame turnyre demonstruoja labai gerą ledo ritulį. Slovėnai taip pat yra desperatiškose situacijoje ir turi ką įrodyti, tad lengvų rungtynių tikrai nebus, tačiau iš kitos pusės – tai bus šansas iškovoti pergalę. Manau, kad šiame divizione pergales žaisdami su visais varžovais gali iškovoti kiekviena rinktinė.