Titulinis » Naujienos » Dainius Zubrus apdraustas ir galės žaisti Lietuvoje vyksiančiame pasaulio čempionate

Dainius Zubrus apdraustas ir galės žaisti Lietuvoje vyksiančiame pasaulio čempionate

2014-04-17
hockey.lt informacija
 Lietuvos rinktinės puolėjui Dainiui Zubrui nebeliko jokių kliūčių žaisti pasaulio čempionate Vilniuje. D.Zubraus draudimas buvo sutvarkytas ketvirtadienio rytą ir ledo ritulininkas galės atstovauti savo gimtinei balandžio 20-26 dienomis „Siemens“ arenoje, kartu su Didžiosios Britanijos, Lenkijos, Nyderlandų, Rumunijos ir Kroatijos rinktinėmis.
 
Draudimas buvo pagrindinis Naujojo Džersio klubo reikalavimas išleidžiant žaidėją į Lietuvą. Klubas geranoriškai sutiko išleisti ledo ritulininką į pasaulio čempionatą Vilniuje.  
 
Čempionato Lietuvoje organizatoriai draudimo reikalus pradėjo tvarkyti dar pora mėnesių iki čempionato, tačiau pagrindiniai derinimo darbai prasidėjo tik po balandžio 13 dienos, kai baigėsi NHL reguliarusis sezonas.
 
„Dainiaus draudimas kainavo šiek tiek daugiau nei 32,5 tūkstančio litų. Esame dėkingi čempionato rėmėjams ir tarptautinei ledo ritulio federacijai (IIHF), kurie padėjo apdrausti žaidėją, o IIHF padėjo operatyviai sutvarkyti reikalus“,- sakė čempionato organizacinio komiteto vadovas Remigijus Valickas.
 
Beje, IIHF pradžioje buvo gerokai maloniai nustebinta, išgirdusi, kad D.Zubrus žais Lietuvos rinktinėje, mat tokio kalibro žvaigždės I divizione žaidžia nedažnai.
 
D.Zubrus jau penktadienį, 11.00 valandą dalyvaus atviroje treniruotėje Vilniaus „Akropolyje“, kai rinktinė trumpam persikraustys iš Elektrėnų ir atiduos duoklę žiniasklaidai, po kurios įvyks rinktinės spaudos konferencija.