Titulinis » Naujienos » Dainius Zubrus: „pamatę Lietuvą vaikai prašo lankyti ją dažniau“

Dainius Zubrus: „pamatę Lietuvą vaikai prašo lankyti ją dažniau“

2014-11-03
hockey.lt informacija
 Šiaurės Amerikos nacionalinės ledo ritulio lygos (NHL) Naujojo Džersio „Devils“ klubo puolėjas lietuvis Dainius Zubrus per 11 pirmųjų sezono rungtynių pelnė 2 įvarčius. Komanda iškovojo 6 pergales, dvi iš jų pratęsus rungtynes.
 
„Devils“ Rytų konferencijoje žengia penktojoje pozicijoje tarp šešiolikos komandų, o Metropoliteno divizione klubas nusileidžia tik Pitsburgo „pingvinams“.
 
Trejų metų kontraktą su „Devils“ 2013 – ųjų vasarą pasirašęs lietuvis klubo startą vadina normaliu ir į komandos pasirodymą sezono pradžioje žvelgia itin profesionaliai.
 
Apie prasidėjusį jau 18 – ąjį sezoną NHL lygoje, pavasarį Vilniuje vykusį pasaulio ledo ritulio čempionatą bei apie savo vaikų meilę Lietuvai D.Zubrus papasakojo portalui hockey.lt.
 
  • Kaip vertini „Devils“ sezono pradžią? - D.Zubraus teiravosi hockey.lt prieš „Devils“ rungtynes su Vinipego „Jets“, kai „velniai“ nutraukė nuo kovo mėnesio nelaimėtų baudinių smūgių seriją.
  • Normaliai. Komanda viena vyresnių pagal puolėjų amžių, tad atrodome tikrai neblogai. Turime naujų gynėjų, kurie čiuožia gerai, puikiai dalina perdavimus, tad turime rezervų. Sezoną pradėjome gerai, beveik visose rungtynėse pirmavome, bet, matyt, nuo gero žaidimo iškrypome iš vėžių ir pralaimėjome atrodytų laimėtas kelias rungtynes. Dabar labai svarbu laimėti namuose ir vėl sugrįžti į pergalių kelią.
 
  • Kaip ruošeisi jau 18 – ajam sezonui NHL?
  • Jau bene 10 metų vasaras leidžiu savo namuose Monrealyje, kur turiu trenerį. Susirenka nemaža ledo ritulininkų grupelė iš įvairių lygų, kurie noriai ir azartu ruošiasi sezonui, tad esame gerai vaikomi trenerio. Tad sezonui ruošiausi įprastai.
  • Ar klubas šiame sezone tau kelia tikslus aikštėje?
  • Neturiu tikslo surinkti kuo daugiau įvarčių ar taškų. Tad kažkokio tikslo kaip ir nėra. Komandoje turiu pareigas atlikti daugiau gynybines funkcijas. Dažnai žaidžiu mažumoje, daugumoje pasirodau retai. Tad dirbu darbą gynyboje ir individualių tikslų neturiu.
 
  • Kuris iš dviejų tavo įvarčių šiame sezone buvo įsimintinesnis?
  • Pirmasis įvartis buvo geras ir tinkamu metu. Kaip tik po įvarčio komanda išsiveržė į priekį ir mes laimėjome (pirmose sezono rungtynėse su Filadelfijos „Flyers“ D.Zubrus įmušė pergalingą įvartį – red.past.). Antrasis įvartis buvo labai ankstyvas, gaila, jog vėliau tas rungtynes su Pitsburgu pralaimėjom.
 
  • Pavasarį žaidei pasaulio ledo ritulio čempionate Vilniuje Lietuvos rinktinės sudėtyje? Kokie liko prisiminimai?
  • Man labai patiko čempionatas, organizacija. Smagu, jog Lietuva nors savaitei virto ledo ritulio šalimi. Nors ir ne visus žaidėjus pažinojau rinktinėje, tačiau komanda buvo labai draugiška, kovėmės visose rungtynėse. Liko labai šilti prisiminimai.
 
  • Ar domiesi tavo vadovaujamos nacionalinės vaikų ledo ritulio lygos Lietuvoje reikalais?
  • Sezono metu daug laiko tam neturiu, tačiau gaunu visus dokumentus, žinau realią situaciją. Lygoje reikalai klostosi gerai, tad man tikrai užtenka pasidomėti vaikų ledo rituliu Lietuvoje ne sezono metu, kuomet turiu daugiau laisvo laiko.
 
  • Pirmą kartą gimtinėje lankeisi su šeima. Kaip jiems patiko Lietuva?
  • Sūnus Tomas pasakė, jog į Lietuvą jis nori kas vasarą. Ir Tomui ir Emmai labai patiko Lietuva. Pasiteisino mano investicija Vilniuje, kur turiu butą ir galiu apsistoti kaip namuose. Šeimai jis irgi patiko ir atvyksim čia dažniau.
    Dar neplanuoju baigti karjeros, tačiau kai baigsiu žaisti, tikiu, jog į Lietuvą atvyksiu ilgesniam laikui.