Titulinis » Naujienos » Dainius Zubrus pažadėjo padėti Lietuvos ledo ritulio rinktinei

Dainius Zubrus pažadėjo padėti Lietuvos ledo ritulio rinktinei

2012-09-18
hockey.lt
Šiandien Vilniaus „Akropolyje“ įvykusioje spaudos konferencijoje į Lietuvą sugrįžęs vienas geriausių Lietuvos ledo ritulininkų Dainius Zubrus pažadėjo esant galimybei, padėti Lietuvos ledo ritulio rinktinei atrankoje į Sočio olimpines 2014 metų žaidynes.
 
Atrankos turnyras įvyks lapkričio 8-11 dienomis Budapešte ir jame kartu su mūsų šalies rinktine dėl vienintelio kelialapio į kitą etapą kovos Olandijos, Vengrijos ekipos ir preliminaraus atrankos turnyro nugalėtoja.
 
Dainius Zubrus atsakinėdamas į žurnalistų klausimus pasidžiaugė ledo ritulio plėtra Lietuvoje. Nacionalinės vaikų ledo ritulio lygos prezidentas sakė, jog „jam smagu matyti, jog lyga plečiasi ir į kaimynines valstybes, o ir Lietuvoje daugėja komandų“.
 
Dainius Zubrus pripažino, jog dairys klubo Kontinentinėje ledo ritulio lygoje, kurioje ruošiasi žaisti nemažai dėl NHL lokauto be darbo likusių Šaiurės Amerikos lygos žaidėjų. Konkretaus klubo D.Zubrus neįvardijo.
 
Spaudos konferencijoje buvo pristatytas naujasis Lietuvos ledo ritulio rinktinės treneris. Juo tapo vokietis Bernd Haake. Specialistas Lietuvos rinktinę sutiko treniruoti be jokio atlygio. Naujasis strategas skyrė nemažai laiko pokalbiui su Dainiumi Zubrumi, su kuriuo aptarė galimo Naujojo Džersio „Devils“ komandos puolėjo galimybes žaisti Lietuvos rinktinėje.
 
Spaudos konferencijoje dalyvavęs Nacionalinės ledo ritulio lygos (NLRL) vykdantysis direktorius Remigijus Valickas pasidžiaugė ledo ritulio augimu Lietuvoje.
 
„Šiais metais Lietuvos ledo ritulio čempionate, dviejuose divizionuose dalyvaus jau keturios užsienio komandos – Rygos, Daugpilio, du Kaliningrado klubai. Mus džiugina, jog lygos veikla matoma ir kaimyninėse šalyse, o užsienio komandos prisideda prie ledo ritulio populiarėjimo pas mus. Kaimynai jau senokai su pavydu žiūri į Lietuvos ledo ritulio portalą hockey.lt, kuriame galima rasti išsamią visų rungtynių statistiką, o nuo šio sezono pradžios – ir interaktyvias gyvas rungtynių tekstines transliacijas. Tad sukūrėme ir toliau tobuliname sąlygas ledo rituliui sugrįžti į deramas pozicijas komandinių sporto žaidimų grupėje. Juolab, kad mūsų regione, Skandinavijoje ledo ritulys yra neginčijama sporto šaka numeris vienas“,- pabrėžė NLRL vykdantysis direktorius Remigijus Valickas.
 
„Vaikų ledo ritulio lyga auga didžiuliais žingsniais. Tą rodo mūsų vaikų rezultatai, net tik Nacionalinės vaikų ledo ritulio lygos čempionate (NVLRL), bet ir kaimyninėse šalyse. Jauniausiųjų ledo ritulininkų, U-10 divizione Klaipėdos „Skatas“ nustebino net pripažintus meistrus latvius, aplenkdamas Liepojos „Liepajas metalurgs“ jaunuosius ledo ritulininkus ir iškovodamas pirmąją vietą divizione. Baltarusijos jaunimo čempionate Vilniaus „Geležinis vilkas“ šio sezono starte sukėlė nemenką furorą Baltarusijos sostinėje Minske, kur šios šalies jaunimo čempionato startinėse rungtynėse po baudinių serijos įveikė vieną čempionato favoričių, Minsko „Junost“ komandą. Tad, lyga eina tinkamu keliu, tačiau stinga didesnio valdžios dėmesio“,- apie Lietuvos vaikų pasiekimus pasakojo NVLRL žaidžiančių Vilniaus „Geležinio vilko“ įvairaus amžiaus grupių komandų treneris Andrejus Jadkauskas.
 
Lietuvoje NVLRL ir NLRL lygos vienija jau daugiau nei 50 komandų. Jose žaidžia virš tūkstančio ledo ritulininkų.