Titulinis » Naujienos » Dar viena „lietuviška“ komanda Norvegijoje: į „Hasle-Loren“ atvyko trys lietuviai

Dar viena „lietuviška“ komanda Norvegijoje: į „Hasle-Loren“ atvyko trys lietuviai

2019-09-30
hockey.lt informacija
Pastaraisiais metais antroje Norvegijos lygoje („1. Divisjon“) vis daugėja mūsų šalies atstovų – neseniai šią šalį papildė į vieną komandą pakviesti dar trys Lietuvos ledo ritulininkai, kurie šį savaitgalį jau spėjo debiutuoti naujame klube.
 
„Hasle-Loren“ komanda prieš šį savaitgalį sulaukė papildymo iš Lietuvos – šis klubas įsigijo net tris puolėjus iš mūsų šalies. Prie ekipos prisijungė Danielius Bogdziulis, Danielius Nomanovas ir Ilja Četvertakas.
 
D. Bogdziuliui ši komanda puikiai pažįstama: į ją jis sugrįžta po trijų metų pertraukos – 2015-2016 metų sezone jis buvo vienas iš šios komandos lyderių (16 įvarčių, 31 rezultatyvus perdavimas – 47 rezultatyvumo balai per 34 sužaistus mačus). Praėjusį sezoną jis kartu su D. Nomanovu praleido ketvirtoje Vokietijos lygoje, kurioje jie planavo žaisti ir šiemet, bet „EC Nordhorn“ klubui susidūrus su problemomis, ši komanda išleido savo žaidėjus į kitus klubus.
 
Tuo tarpu I. Četvertakas Norvegijoje rungtyniavo dar pernai, kai atstovaudamas „Comet“ ekipai jis per 18 mačų surinko 15 rezultatyvumo balų (6 įvarčiai ir 9 rezultatyvūs perdavimai).
 
Visi trys mūsų šalies atstovai savaitgalį jau spėjo debiutuoti naujame klube. Šeštadienį „Hasle-Loren“ 6:5 įveikė „Furuset“ komandą, o mūsų šalies atstovai buvo aktyvūs puolime. D. Nomanovas pelnė įvartį vieninteliu savo metimu bei užsidirbo 2 baudos minutes, D. Bogdziulis atliko rezultatyvų perdavimą, tuo tarpu dukart į vartus atakavęs I. Četvertakas liko be rezultatyvumo balų.
 
Po penkių „1. Divisjon“ turų „Hasle-Loren“ žengia trečia, tuo tarpu Pauliaus Gintauto ir Ugniaus Čižo atstovaujama „Comet“ užima septintąją poziciją.