Titulinis » Naujienos » Darius Kasparaitis Lietuvoje įsteigė ledo ritulio mokyklą

Darius Kasparaitis Lietuvoje įsteigė ledo ritulio mokyklą

2016-05-25
hockey.lt informacija
 Olimpinis čempionas lietuvis ledo ritulininkas Darius Kasparaitis įsteigė savo vardo ledo ritulio mokyklą gimtuosiuose Elektrėnuose.
 
Tai tapo įmanoma po to, kai Elektrėnų valdžia pritarė ledo ritulio sekcijos iškėlimui iš savivaldybės sporto mokyklos į naujai įsteigtą privačią sporto įstaigą.
 
Mokyklos steigėjais tapo Darius Kasparaitis, Lina Kasparaitytė, Valdas Škadauskas ir Marius Devyžis.
 
Naujoji D.Kasparaičio vardo ledo ritulio mokykla bus išlaikoma Elektrėnų savivaldybės, Dariaus Kasparaičio, rėmėjų, mokesčio už ugdymą, Švietimo ministerijos, Kūno kultūros ir sporto departamento pastangomis. Pastarosios dvi organizacijos turėtų prisidėti prie sporto klasės atsiradimo Elektrėnuose.
 
„Mokykloje dirbs tie patys treneriai, Sergejus Krumkačius, Raimondas Štrimaitis, Dovydas Kulevičius. Iki metų pabaigos, priklausomai nuo vaikų skaičiaus, planuojame turėti vartininkų trenerį ir dar vieną, du trenerius. Kol kas turėsime apie 90 vaikų, kurie pereis iš savivaldybės mokyklos, aišku, rudenį turėsime pradinukų“,- ateities planais dalijosi mokyklos vadovas V.Škadauskas.
 
Mokykla perėmė ir ledo arenos naudojimo grafiką, tad treniruočių procesas nesikeis.
 
Ateityje Elektrėnuose tikimasi įkurti taip vadinamą sporto klasę, kurios auklėtiniai turės dvigubai didesnį krūvį.
 
Mokykla bendradarbiaus su Elektrėnų „Energija“, pagrindine miesto ledo ritulio komanda.
 
„Ateityje tikimės užauginti ne vieną „Kasparaitį“ - toks pagrindinis mūsų mokyklos tikslas. Elektrėnai visada buvo pagrindinė rinktinių žaidėjų kalvė, tikimės tokiais likti ir toliau“,- sakė V.Škadauskas.
 
Elektrėnai nuolat buvo Lietuvos rinktinės žaidėjų kalve, pastaruoju metu mokyklų, sugebančių paruošti žaidėjus įvairių amžiaus grupių ledo ritulio rinktinėms, ratas išsiplėtė.
 
Šalies vaikų ledo ritulio žemėlapyje pastebima tendencija, kai steigiasi privačios mokyklos ir jos demonstruoja geresnius rezultatus nei valstybinės. Lietuvoje veikia 9 privačios ledo ritulio mokyklos (3 - Vilniuje, 1  – Elektrėnuose, 1 - Kaune, 1 - Šiauliuose, 3 - Klaipėdoje) ir 2 valstybinės (Rokiškyje ir Kaune).
 
Mokyklą įsteigęs D.Kasparaitis ir toliau demonstruoja pasiryžimą prisidėti prie ledo ritulio plėtros Lietuvoje.
 
Ledo ritulininkas siekia bent kartą apsivilkti Lietuvos rinktinės marškinėlius oficialiose varžybose ir tai jis galės padaryti 2018-aisiais metais, jei ateinantį sezoną sužais bent vienerias rungtynes Lietuvos čempionate.
 
Asociacija „Lietuvos ledo ritulys“ yra išsikėlusi viešai jau paskelbtą tikslą 2018-aisiais metais surengti pasaulio ledo ritulio čempionato vieno iš divizionų varžybas Lietuvoje.