Titulinis » Naujienos » „Dinamo“ įveikė Jokerit“ ir toliau nepasiduoda kovoje dėl vietos atkrintamosiose varžybose

„Dinamo“ įveikė Jokerit“ ir toliau nepasiduoda kovoje dėl vietos atkrintamosiose varžybose

2019-02-11
hockey.lt informacija
Svarbiausią sezone penkių mačų atkarpą Kontinentinėje ledo ritulio lygyje (KHL) pergalingai pradėjo Rygos „Dinamo“ ekipa, kurioje rungtyniauja Lietuvos rinktinės gynėjas Nerijus Ališauskas.
 
Pirmadienį itin pasiaukojamai gynyboje žaidę ir 24 varžovų metimus blokavę rygiečiai namuose 3:1 įveikė vieną iš KHL Vakarų konferencijos lyderių „Jokerit“ komandą iš Helsinkio. Itin emocingas mačas baigėsi tikru emocijų pliūpsniu: prieš pat finalinį švilpuką į atlapus vieni kitiems kibo net keli „Dinamo“ ir „Jokerit“ žaidėjai.
 
Ši pergalė leido Latvijos sostinės klubui nutraukti dviejų pralaimėjimų seriją ir išlaikyti savo ekipą kovoje dėl vietos atkrintamosiose varžybose. Dabar „Dinamo“ savo sąskaitoje turi 56 taškus ir vis dar dviem atsilieka nuo aštuntą poziciją užimančios „Sochi“ komandos, kuri šiandien dramatiškai išsigelbėjo rungtynėse su „Podolsk“. Likus žaisti kiek daugiau nei minutei iki mačo pabaigos jie dar atsiliko, bet per likusį mačo laiką jie išplėšė pratęsimą, o jame ir itin svarbią pergalę.
 
N. Ališauskas šiame susitikime ant ledo praleido 20:27 min. ir turėjo gerokai padirbėti gynyboje: jis blokavo keturis varžovų metimus ir atliko du jėgos veiksmus.