Titulinis » Naujienos » „Dinamo“ su N.Ališausku išplėšė stebuklingą pergalę KHL lygoje (VIDEO)

„Dinamo“ su N.Ališausku išplėšė stebuklingą pergalę KHL lygoje (VIDEO)

2017-08-29
sportas.lt informacija
 Pirmadienį Kontinentinės ledo ritulio lygos (KHL) reguliariojo sezono rungtynėse dramatišką pergalę išplėšė Nerijaus Ališausko atstovaujama Rygos „Dinamo“ komanda, išvykoje po pratęsimo 3:2 (0:1, 0:1, 2:0, 1:0) nugalėjusi Chanty-Mansijsko „Yugra“ (Rusija) ekipą.
 
Rungtynių pradžioje kiekybine persvara pasinaudojo ir „Yugra“ į priekį išvedė Ivanas Lekomcevas (6:52 min.). Vėliau „Yugra“ dar kartą pasiuntė ritulį į varžovų vartus, bet prieš tai pažeidė taisykles, tad įvartis nebuvo įskaitytas.
 
Netrukus rungtynes pristabdė netikėtai arenoje dingusi elektra. Po kelių minučių jos buvo pratęstos, o jau antrojo kėlinio pabaigoje „Yugra“ pranašumą padvigubino Pavelas Varfolomejevas (39:20).
 
Trečiajame kėlinyje „Yugra“ liko žaisti trise prieš penkis varžovus. „Dinamo“ ilgą laiką beviltiškai žaidė daugumoje, kol, likus tik kelioms sekundėms iki kiekybinės persvaros pabaigos, įvartį pelnė Brandonas McMillanas (54:14).
 
Paskutinę kėlinio minutę „Dinamo“ pakeitė vartininką šeštuoju aikštės žaidėju ir pasiekė savo. Prie „Yugra“ vartų buvo skirtas ginčas, kurį laimėjo B.McMillanas, o Mikas Indrašis (59:47) vienu lietimu pasiuntė ritulį į viršutinį šeimininkų vartų kampą bei išplėšė pratęsimą.
 
Per papildomą rungtynių laiką „Dinamo“ užbaigė savo pasakišką atkarpą dar vienu įvarčiu. Įsimintiną pergalę išplėšė Lucas Lessio (61:03).
 
Į pirmąjį penketą sugrįžęs N.Ališauskas ant ledo praleido 17 min. 35 sek. ir blokavo 2 varžovų smūgius į vartus.
 
„Dinamo“ (5 tšk.) Vakarų konferencijoje pakilo į 6-ą vietą, o „Yugra“ (3 tšk.) Rytuose nukrito net į 13-ą poziciją.
 
Artimiausias rungtynes „Dinamo“ žais rugpjūčio 31-ą dieną su Maskvos „Spartak“ (Rusija). Tai bus pirmos šio sezono rungtynės Rygoje.