Titulinis » Naujienos » Dino Mukovozas pateko į olimpinį įgūdžių turnyrą! (VIDEO, papildyta KOMENTARU)

Dino Mukovozas pateko į olimpinį įgūdžių turnyrą! (VIDEO, papildyta KOMENTARU)

2015-07-10
 Vilnietis Dino Mukovozas pasiekė skambiausią rezultatą Lietuvos jaunimo ledo ritulio istorijoje. Latvijoje karjerą tęsiantis, buvęs Vilniaus „Geležinio vilko“ auklėtinis D.Mukovozas Vierumiakyje (Suomija), 2000-aisiais metais gimusių ir jaunesnių žaidėjų pasaulinėje atrankoje tarp 36 dalyvių vaikinų 14-metis lietuvis iškovojo 11 vietą ir pateko į 16-uką, kuris 2016 metais Lilehameryje dalyvaus olimpiniame jaunimo įgūdžių turnyre. 
 
Turnyro dalyviai turėjo pademonstruoti savo sugebėjimus šešiose rungtyse - grečiausio rato, metimų taiklumo, čiuožimo technikos, stipriausio metimo, perdavimų tikslumo ir ritulio valdymo. Pagal specialią formulę dalyvių rezultatai visose rungtynėse buvo sumuojami.
 
D.Mukovozui geriausiai sekėsi metimo taiklumo rungtyje, kur jis užėmė antrąją vietą.
 
"Galėjau pasirodyti geriau, pademonstravau 70-80 procentų savo galimybių. Tačiau esu labai laimingas patekęs į olimpinį turnyrą",- sakė lietuvis.
 
Kas ketverius metus vykstančiame turnyre Lietuvos atstovas pirmą kartą pateko į finalinį etapą. 2011 metais analogiškoje atrankoje lietuvis Dominykas Bisturys užėmė 16 vietą ir nepateko į laimingųjų penkioliktuką.
 
Suomjoje teisę dalyvauti finaliniame etape Lilehameryje iškovojo po 15 ledo ritulininkų merginų ir vaikinų grupėse, Norvegijos atstovai kaip šeimininkai tokią teisę jau buvo užsitikrinę. Būtent norvegė ir laimėjo merginų varžybas.
 
Lietuvė, Klaipėdos HC „Klaipėda“ atstovė Anastasija Šeršniova į penkioliktuką merginų gretose nepateko, užėmusi 25 vietą tarp 31 dalyvės.
 
 Į šias varžybas savo atstovus delegavo 37 pasaulio valstybių ledo ritulio federacijos, lietuviams teko varžytis tiek su elito (Kanados, Suomijos, Slovakijos), tiek su egzotiškų ledo ritulio šalių (Australijos, Kataro, Gruzijos, Meksikos) ledo ritulininkais.