Titulinis » Naujienos » D.Kulevičius po išvykos į Babruiską: „Rezultatai neatspindi to, kas vyko aikštelėje“

D.Kulevičius po išvykos į Babruiską: „Rezultatai neatspindi to, kas vyko aikštelėje“

2017-11-06
LRK „Energija“ inf.
 Į Bobruiską Elektrėnų „Energia“ išvyko su į Baltarusiją retai vykstančiais veteranais, tačiau vos su trylika žaidėjų ir dviem vartininkais. To pasakoje „Energija“ namo sugrįžo iškovojusi tris taškus vietoje šešių, tačiau pasimokiusi iš klaidų ir nusiteikusi kovingai atšvęsti klubo 40-ies metų gimtadienį.
 
Šeštadienį elektrėniečiai 2:4 pralaimėjo „Bobruisk“ ekipai, tačiau sekmadienį 3:2 atsirevanšavo varžovams.
 
Tiek pirmose, tiek antrose rungtynėse „Energijai“ teko vytis varžovus, tačiau skirtumas tarp rungtynių buvo tas, kad antrame susitikime mačo eigą lietuviams pavyko perlaužti savo naudai ir iškovoti pergalę.
 
„Abejose rungtynėse dominavome, atlikome kur kas daugiau smūgių į vartus, tačiau jų vartininkas stovėjo labai gerai, todėl nepavyko pelnyti daug įvarčių“, - kalbėjo ilgametis „Energijos“ žaidėjas Dovydas Kulevičius. „Pirmose rungtynėse neleistinai klydome aikštės viduryje, o tai lėmė, kad praleidome skaudžius įvarčius. Patiems daugiau įvarčių įmušti nepavyko, nors aikštelėje atrodėme tikrai geriau“.
 
Du rezultatyvius perdavimus per dvi rungtynes atlikęs D.Kulevičius teigė, kad ir antrame susitikime pritrūko sėkmės išnaudoti susikurtas progas, tačiau net tokio žaidimo užteko pergalei.
 
„Po pirmų rungtynių gerai pailsėjome ir šventėme pergalę. Nors rezultatas 3:2, tačiau jis neatspindi to, kas vyko aikštelėje. Tikrai galėjome laimėti didesniu skirtumu, tačiau vėl neišnaudojome susikurtų progų. Jeigu taip neišnaudosime savo progų antradienio rungtynėse su „Kaunas Hockey“, bus tikrai labai sunku“.
 
Įvartį pirmose rungtynėse pelnęs Eimantas Steponavičius teigė, kad sugrįžti su dvejomis pergalėmis sutrukdė pirmose rungtynėse praleisti du greiti įvarčiai ir puikus Bobruisko komandos sirgalių palaikymas.
 
„Pirmose rungtynėse netinkamai įvertinome varžovus ir gavome du labai greitus įvarčius, kurie išmušė mus iš vėžių. Buvo sunku atsigauti, nes pas juos sirgalių palaikymas buvo labai gausus, todėl teko pripažinti jų pranašumą“, - apie pirmąsias rungtynes kalbėjo „Energijos“ puolėjas Eimantas Steponavičius. „Antrose rungtynėse buvome kur kas labiau susikaupę, darėme viską, kad tik įveiktume silpnesnio lygio komandą ir mums pavyko“.
 
Pasak E.Steponavičiaus, tai, kad „Energijos“ sudėtyje buvo tik trylika žaidėjų nebuvo pagrindinis pralaimėjimo faktorius, nes šioje sezono stadijoje žaidėjų fizinis pasiruošimas yra pakankamai geras.
 
„Iš tiesų nebuvo labai sunku, nes sezonas jau įsivažiavo ir fizinis pasiruošimas yra geras. Pas varžovus buvo visi keturi žaidžiantys penketukai, todėl jie visada šviežiomis jėgomis išeidavo po keitimo, tačiau šio pranašumo jiems nepavyko pilnai išnaudoti“, - pasakojo E.Steponavičius.
 
Antradienį 18:40 val. Elektrėnų ledo rūmuose „Energija“ ne tik žais Lietuvos čempionato rungtynes, po kurių liks tik viena komanda be pralaimėjimų, tačiau ir minės savo gimtadienį, o Elektrėnų komandoje dar ir debiutuos legendinis ledo ritulininkas Darius Kasparaitis.
 
„Labai visus kviečiu į rungtynes, kuriose smagiai pralesite antradienio vakarą. Pažadame, kad kovosime iš visų jėgų ir bandysime išlikti Lietuvos čempionate nepralaimėję“, - sakė D.Kulevičius.