Titulinis » Naujienos » Dramą su pratęsimu išgyvenusi Europos rinktinė žais finale (VIDEO, tvarkaraštis)

Dramą su pratęsimu išgyvenusi Europos rinktinė žais finale (VIDEO, tvarkaraštis)

2016-09-26
delfi.lt informacija
Toronte (Kanada) vykstantis pasaulio ledo ritulio taurės turnyras, kuriame dėl trofėjaus grumiasi 8 komandos, priartėjo prie kulminacijos. Sekmadienio vakarą paaiškėjo ir antroji finalo dalyvė – ja tapo Europos rinktinė.

Ji pusfinalyje po itin atkaklios ir dramatiškos kovos, pareikalavusios ir pratęsimo, 3:2 (0:0, 1:1, 1:1, 1:0) palaužė Švedijos ekipos pasipriešinimą. Pirmieji šiame mače į priekį įsiveržė švedai – antrame kėlinyje įvartį pelnė Nicklasas Backstromas (22:31 min.). Visgi tuomet Europos rinktinė perėmė iniciatyvą ir po Mariano Gaboriko (36:27 min.) bei Tomaso Tataro (40:12 min.) įvarčių atsidūrė priekyje. Tačiau Švedijos ekipa nepasidavė ir sugebėjo išplėšti pratęsimą – išlyginamojo įvarčio autoriumi tapo Erikas Karlssonas (55:28 min.). Vis tik pratęsimo sėkmė buvo rinktinės europiečių komandos pusėje – prabėgus beveik keturioms minutėms lemiamą įvartį įmušė dublį atlikęs T. Tataras (63:43 min.).

Kovoje dėl trofėjaus Europos ekipa teks susigrumti su titulą ginančiais šeimininkais kanadiečiais, kurie kitame pusfinalyje 5:3 eliminavo Rusijos ledo ritulininkus. Verta pažymėti, kad A grupės varžybose Kanados komanda europiečius įveikė be didesnio vargo – 4:1. Pasaulio ledo ritulio taurės turnyrą trečią kartą istorijoje rengia Šiaurės NHL ir šios lygos žaidėjų asociacija. Pirmasis turnyras vyko 1996 metais, o antrasis – prieš 12 metų – 2004-aisiais. Kol kas po sykį juose yra triumfavusios JAV ir Kanados rinktinės.
 
 
 
Etapas Data Laikas  Komandos
       
       
Finalas rugsėjo 27 03:00 Kanada - Europa
Finalas rugsėjo 29 03:00 Kanada - Europa
Finalas spalio 1 (jei prireiks) 02:00 Kanada - Europa