Titulinis » Naujienos » D.Salininas JAV sparčiai kyla karjeros laiptais (komentaras)

D.Salininas JAV sparčiai kyla karjeros laiptais (komentaras)

2015-05-12
Sportas.lt informacija
Jungtinėse Amerikos Valstijose gyvenantis 18-metis ledo ritulininkas Deimantas Salininas sparčiai kyla karjeros laiptais. Praėjusį sezoną „Kalkaska Rhinos“ klube praleidęs puolėjas sulaukė kvietimo į Šiaurės Amerikos jaunimo lygos (NAHL) Korpus Krisčio „IceRays“ komandos pagrindinę stovyklą.
 
„Sulaukiau „IceRays“ komandos kvietimo į pagrindinę stovyklą, vyksiančią rugpjūtį, ir negalėjau praleisti tokios progos. Man nereikės dalyvauti jokiose pradinėse peržiūrose, be to, turiu žodinį susitarimą su šios ekipos vadovais, jog būsiu ir galutinėje komandos sudėtyje. Žaidimas NAHL yra tikras prestižas. Šioje lygoje ne tu renkiesi komandą, o komandos renkasi tave. Turėjau ir kitų pasiūlymų, bet jie buvo iš žemesnių lygų ekipų“, - Sportas.lt teigė D.Salininas.
 
Lietuvoje gimęs ir beveik ketverius metus gyvenęs D.Salininas šį pavasarį dalyvavo šalies jaunių (iki 18 metų) rinktinės stovykloje. Puolėjas tapo paskutiniu žaidėju, nepatekusiu į pagrindinę rinktinės sudėtį.
 
NAHL yra „Tier II“ grandies jaunimo lyga. Geriau už ją Jungtinėse Amerikos Valstijose vertinama tik USHL lyga. Nemažai buvusių NAHL žaidėjų šiuo metu rungtyniauja stipriausioje pasaulio lygoje NHL. Tarp jų yra ir buvusių „IceRays“ ledo ritulininkų. NAHL du sezonus praleido Lietuvos vyrų rinktinėje žaidęs Pijus Rulevičius.
 
Praėjusiame NAHL sezone „IceRays“ ekipa Pietų divizione užėmė 4-ą vietą tarp 8 komandų, tačiau pralaimėjo pirmajame atkrintamųjų varžybų rate.