Titulinis » Naujienos » D.Spinos šou atvedė T.Kumeliausko klubą į Čempionų lygos aštuntfinalį

D.Spinos šou atvedė T.Kumeliausko klubą į Čempionų lygos aštuntfinalį

2015-10-06
sportas.lt informacija
 Atsakomosiose ledo ritulio Čempionų lygos šešioliktfinalio rungtynėse Tado Kumeliausko atstovaujamas Turku TPS klubas Suomijos derbyje namuose 4:1 (0:1, 2:0, 2:0) įveikė Juveskiulės JYP ir žengė į aštuntfinalį.
 
T.Kumeliauskui rungtynės prasidėjo nesėkmingai. Lietuvis pirmasis užsidirbo 2 baudos min. ir po jo pražangos svečiai išsiveržė į priekį – pasižymėjo Tuomas Pihlmanas (12:22 min.). Pirmojo kėlinio pabaigoje drausmės ėmė stokoti ir JYP ledo ritulininkai, bet TPS atsitiesti pavyko tik antrajame kėlinyje, kai iniciatyvos ėmėsi Dave‘as Spina. Jis pelnė 2 įvarčius paeiliui (24:12 ir 31:36), iš kurių antrąjį žaidžiant daugumoje, bei išvedė TPS į priekį.
 
Savo šou D.Spina pratęsė ir trečiajame kėlinyje, kuriame įmušė dar vieną įvartį (49:46) bei gerokai priartino TPS prie pergalės. Visas JYP viltis netrukus panaikino tikslus Patriko Virtos (53:04) smūgis, padėjęs tašką rungtynėse.
 
Antrajame penkete žaidęs T.Kumeliauskas ne tik užsidirbo 2 baudos min., bet ir kartą smūgiavo į varžovų vartus. Pirmose tarpusavio rungtynėse TPS svečiuose su JYP sužaidė taikiai – 2:2.
 
TPS varžovai aštuntfinalyje paaiškės po atsakomųjų „Storharmar Dragons“ (Norvegija) ir Zalcburgo „EC Red Bull“ (Austrija) rungtynių.