Titulinis » Naujienos » D.Zubrus: „Tokio jausmo dar nebuvau patyręs"

D.Zubrus: „Tokio jausmo dar nebuvau patyręs"

2014-04-21
Sportas.lt informacija
 NHL Naujojo Džersio „Devils“ klubo puolėjas Dainius Zubrus šeštadienį po devynerių metų pertraukos apsivilko Lietuvos rinktinės marškinėlius. Sugrįžimas buvo labai sėkmingas.
 
D.Zubrus pelnė vieną įvartį, o Lietuvos rinktinė pirmose pasaulio čempionato I diviziono B grupės turnyro rungtynėse Vilniuje 4:0 sutriuškino Nyderlandų ledo ritulininkus.
 
Po rungtynių D.Zubrus teigė, kad rezultatas neatspindi mačo eigos, o skambant šalies himnui liejosi jausmai.
 
„Rungtynės lengvos nebuvo. Pradžioje buvo daug emocijų. Tokio jausmo dar nebuvau patyręs – žaisti savo šalyje, su savo šalies apranga. Grojant himną tokio jausmo kitur nepajusi. Žinoma, šiek tiek jaudinausi, kaip ir visi vyrai. Mums padėjo tai, kad pirmi pelnėme įvartį. Antrajame kėlinyje mūsų žaidimas sustojo. Todėl džiugu, kad trečiajame kėlinyje visa komanda dirbome viena kryptimi ir pasiekėmę pergalę“, - spaudos konferencijoje sakė D.Zubrus.
 
Antrajame kėlinyje Nyderlandų žaidėjai buvo perėmę iniciatyvą, tačiau tuomet Lietuvą ne kartą gelbėjo puikiai sužaidęs ir naudingiausiu žaidėju pripažintas vartininkas Mantas Armalis.
 
„Su šia rinktine nebuvau žaidęs kartu, net treniruočių nelabai turėjom. Reikėjo apsiprasti ir pajausti žaidimą. Trečiajame kėlinyje apsiraminome ir pagerinome žaiidmą. Labai padėjo sėkmingas mūsų vartininko žaidimas. Jis atrėmė daug smūgių ir suteikė daugiau pasitikėjimo“, - pasakojo D.Zubrus.
 
„Mano penketo puolėjai yra labai geri. Stengiausi kartais žaisti labiau atsitraukęs, kad galėčiau truputį pasaugoti. Bet visi vyrai žaidė gerai, visi kovojo ir laimėjo visa komanda. Pats dar nesu visiškai aklimatizavęsis, bet žaisti netrukdo. Truputį pailsėsime ir jau galvosime apie rytdienos mačą. Mačiau lenkų rungtynes, tai gera komanda, o daugiau juos išanalizuos treneriai“, - pridūrė Lietuvos ledo ritulio žvaigždė.