Titulinis » Naujienos » D.Zubrus: „Visi žaidėjai atidavė viską, ką galėjo“

D.Zubrus: „Visi žaidėjai atidavė viską, ką galėjo“

2014-04-24
Sportas.lt informacija
 Lietuvos ledo ritulio rinktinė Vilniuje vykstančiame pasaulio čempionato I diviziono B grupės turnyre iškovojo antrą pergalę. Lietuviai po labai atkaklios kovos trečiadienį 2:1 nugalėjo Didžiosios Britanijos komandą ir dar labiau priartėjo prie medalių.
 
Lietuvos rinktinės lyderis ir kapitonas Dainius Zubrus pasižymėjo įvarčiu ir rezultatyviu perdavimu. Jo galingas žaidimas leido lietuviams išnaudoti kiekybinį pranašumą ir pasiekti labai svarbią pergalę.
 
„Sunku pasakyti, kas lėmė pergalę. Ir jie, ir mes turėjom progų pasižymėti. Abi komandos žinojo rungtynių svarbą, nes liko tik trys rungtynės. Šiandien žaidėme ne itin gerai, bet vyrai atidavė viską. Rungtynės buvo labai sunkios, turėjome daug progų žaisdami daugumoje, bet jų neišnaudojome. Reikės apie tai pakalbėti ir pataisyti klaidas“, - po rungtynių sakė D.Zubrus.
 
NHL žaidžiantis ledo ritulininkas ant ledo praleido daugiausiai laiko, tačiau jis pasiryžęs kovoti su rinktine iš paskutiniųjų.
 
„Teko daug žaisti, nes treneris norėjo, kad žaisčiau prie išmetimų, savo zonoje. Darbo buvo labai daug. Pačiam jaučiasi nuovartis, todėl šiandien reikės tikrai pailsėti. Spaudimo ypatingo nejaučiau. Jis yra kiekvienose rungtynėse. Daug džiaugtis šia pergale negalime. Reikia pasidžiaugti daugiausiai valandą ir galvoti apie kitas rungtynes. Liko dar du mačai, todėl šios dienos pergalę reikės pamirši. Visa komanda labai norėjo laimėti ir čia nėra jokių klausimų“, - sakė D.Zubrus.
 
Po šios pergalės Lietuvos rinktinė pagerino šansus kovoti dėl pirmenybių medalių. Dar viena pergalė beveik garantuotų apdovanojimus. D.Zubrus džiaugtis dar neskuba: „Kišenėje dar neturiu nei vieno medalio. Jį reikia dar užsidirbti. Porą pergalių apdovanojimų dar negarantuoja“.