Titulinis » Naujienos » Elektrėnai myli ledo ritulį (praūžė mergaičių diena)

Elektrėnai myli ledo ritulį (praūžė mergaičių diena)

2019-10-07
Sekmadienio popietę Elektrėnų ledo rūmus okupavo moterys ir merginos.
 
Visame pasaulyje spalio pirmajį savaitgalį kasmet minima tarptautinė mergaičių ledo ritulio diena (World Girls ice Hockey Weekend), kurią inicijuoja tarptautinė ledo ritulio federacija (IIHF). Asociacija „Hockey Lietuva“ nuolatos prisideda prie šios iniciatyvos ir šiemet šventę atvežė į Elektrėnus.
 
„Aš myliu ledo ritulį“ – tokiu šūkiu palydėtas renginys, į kurį nemokamai išbandyti šios sporto šakos atvyko net 20 moterų ir merginų, prie kurių prisijungė ledo ritulio žaidėjos iš Vilniaus, Elektrėnų, Kauno bei Klaipėdos.
Gausus merginų ir moterų būrys mokėsi čiuožti, mesti į vartus ar tiesiog smagiai pramogavo ant ledo. Amžius ne riba, tad ant ledo sekmadienį lipo ir mamos ir dukros. Jauniausia renginio dalyvė dar net tvirtai nestovinti ant kojų, bet su vaikštyne ir tėvelių pagalba išdrįso užlipti ant ledo.
 
Asociacija „Hockey Lietuva“ šventę „Aš myliu ledo ritulį“ dar šį rudenį planuoja surengti ir kituose Lietuvos miestuose. Projektas finansuojamas Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos lėšomis.
 
Lietuvoje ledo ritulį žaidžia net 90 moterų ir merginų, tad visas, norinčias išbandyti ledo ritulį, kviečiame apsilankyti artimiausioje šventėje jūsų mieste (sekite naujienas) arba atvykti į reguliarias komandų treniruotes. Daugiau informacijos el.paštu: egle.zemlickiene@hockey.lt