Titulinis » Naujienos » Elektrėnų „Energija“ Lietuvos rinktinėje

Elektrėnų „Energija“ Lietuvos rinktinėje

2015-05-05
Elektrėnų "Energijos" pranešimas spaudai
 Niekas negali drįsti paneigti elektrėniškių indėlio atstovaujant Lietuvos ledo ritulio garbę pasaulyje. Kaip kasmet  taip ir šįmet nacionalinių rinktinių sudėtyse dominavo iš Elektrėnų kilę ir „Energijos“ klubą atstovaujantys  žaidėjai.
 
Bronzos medalius pasaulio ledo ritulio I div. B gr. Eindhovene iškovojusioje Lietuvos nacionalinėje rinktinėje rungtyniavo net 13 iš miestelio tarp Vilniaus ir Kauno kilusių ledo ritulininkų: M.Kieras, N.Ališauskas, K.Kubilius, R.Aliukonis, J.Vėželis, A.Visockas, E.Bauba, A.Bendžius, D.Pliskauskas, U.Čižas, A.Židkovas, D.Kumeliauskas, D.Kulevičius.
 
Pastarąjį sezoną „Energijos“ klube rungtyniavo 8 vyrų rinktinės nariai (2014 m. atstovavo 10 žaidėjų), o viso savo karjeras tituluočiausiame Lietuvos ledo ritulio klube yra arba buvo susiję net 14 bronzinės rinktinės žaidėjų. Be jau minėtų pavardžių elektros miesto klube yra rungtyniavę A.Bosas ir D.Nomanovas.
 
Lietuvos jaunimo iki 20 metų rinktinės garbę šiais metais gynė 4 (A.Gaidauskas, E.Pavlovskis, A.Laukaitis, R.Bazys), o jaunių iki 18 metų 3 (E.Pavlovskis, L.Kudrevičius ir G.Jadkauskas) Elektrėnų „Energijos“ žaidėjai.
 
Elektrėnų „Energijos“ ledo ritulio klubas įkurtas 1977 metais ir jau beveik keturis dešimtmečius yra nacionalinės rinktinės pagrindą sudarančių žaidėjų kalvė, daugkartinė Lietuvos čempionė, tarptautinių turnyrų, lygų dalyvė, bei prizininkė.