Titulinis » Naujienos » Elektrėnuose įvyko R. Vaitkevičiaus 60-mečio paminėjimo šventė

Elektrėnuose įvyko R. Vaitkevičiaus 60-mečio paminėjimo šventė

2019-04-01
Šeštadienį Elektrėnuose įvyko Lietuvos ledo ritulio pasaulyje puikiai pažįstamo Raimundo Vaitkevičiaus 60-mečio paminėjimo šventė.
 
Per savo ilgą ledo ritulininko karjerą jis su „Staklių“ komanda septynis kartus triumfavo Lietuvos čempionate, o taip pat aštuonis metus rungtyniavo Vokietijoje, „Grafinger Klostersee“ komandoje, su kuria jis varžėsi „Oberliga“ pirmenybėse. Ledo ritulininkas taip pat gynė ir Lietuvos ledo ritulio rinktinės garbę.
 
Pabaigęs karjeros etapą Vokietijoje bei grįžęs į Lietuvą R. Vaitkevičius nepamiršo ledo ritulio bei 1998-1999 metais užėmė Lietuvos ledo ritulio federacijos viceprezidento postą, tačiau pasitraukus tuometiniam prezidentui Gintui Zubrui, iš savo pareigų atsistatydino ir jis. Vėliau kartu su ledo ritulininku Linu Bajorūnu ledo ritulio veteranas Kaune surengė atvirą ledo ritulio čempionatą. Jis taip pat įkūrė tokias komandas kaip „Apsaugos sistemos“, „Sparnai“ bei „Sparnai-Staklės“. Nuo ledo ritulio aktualijų neatitrūkstantis 60-metis ir toliau aktyviai dalyvauja ledo ritulio aktualijose. Jau ne vienerius metus jis prisideda ir prie Elektrėnuose balandžio mėnesį vykstančio tarptautinio U-10 turnyro Dariaus Kasparaičio vardo taurei laimėti, o jo rėmimo susilauks ir šiemet įvyksiantis turnyras.
 
Šeštadienį įvykusioje šventėje iš pradžių į kovą stojo dvi U-10 ekipos - Dariaus Kasparaičio vardo ledo ritulio mokyklos, kuriai vadovauja Valdas Škadauskas, auklėtiniai bei Kauno „Griunvaldo“ ekipa, kuriai vadovauja Linas Paražinskas. Po šių rungtynių vaikams buvo įtekti prizai, o visi šventės dalyviai stojo bendrai nuotraukai.
 
Vėliau laukė rungtynės tarp Latvijos veteranų komandos ir ekipos sudarytos iš kviestinių svečių iš visos Lietuvos, tarp kurių vyriausiam buvo jau 77-eri, o prieš jas skambėjo Lietuvos ir Latvijos himnai. Į šventę savo penketus atsiuntė Marijampolės atstovai, jungtinė Šiaulių-Panevėžio komanda, o be dalyvių iš visos Lietuvos buvo ir svečių iš Baltarusijos bei Rusijos.
 
Pagrindinės rungtynės baigėsi rezultatu 6:6, o du įvarčius pavyko pelnyti ir pačiam jubiliatui. Po rungtynių šventės dalyviai sudalyvavo smagioje vakaronėje, kurioje jie linksmai praleido laiką, joje netrūkstant geros nuotaikos ir puikių emocijų.