Titulinis » Naujienos » Emocingas ir dramatiškas lyderių mūšis baigėsi „Kaunas Hockey“ pergale po pratęsimo (VIDEO)

Emocingas ir dramatiškas lyderių mūšis baigėsi „Kaunas Hockey“ pergale po pratęsimo (VIDEO)

2019-02-17
hockey.lt informacija
Ketvirtosios šio sezono Lietuvos čempionato lyderių rungtynės ir vėl žiūrovams atnešė maksimalią intrigą, o šį kartą nugalėtojui išsiaiškinti prireikė ir pratęsimo.
 
Didžiąją rungtynių dalį pirmavusi „Kaunas Hockey“ ekipa likus žaisti vos pusę minutės leido varžovams rezultatą išlyginti, tačiau savo pranašumą prieš „Energiją“ jie galiausiai įrodė pratęsime ir iškovojo pergalę 2:1.
 
Šiose rungtynėse „Kaunas Hockey“ pirmavo po komandos naujoko Luko Žukausko (13:33, rez. perd. Donatas Kumeliauskas) pelnyto įvarčio, o tiek per likusią pirmojo kėlinio dalį, tiek ir antrajame kėlinyje, daugiau įvarčių žiūrovai neišvydo, nors vartininkams išbandymų netrūko. Per pirmąsias dvidešimt minučių Artūras Pavliukovas atrėmė net 33 metimus, o jo kolegai Maksimui Ponomarenko komandą teko gelbėti 26 kartus.
 
Trečiajame kėlinyje žaidimas buvo itin atviras, o rungtynių pabaigoje šeimininkai ne kartą turėjo puikių progų padvigubinti savo persvarą bei padėti tašką šiame mače. Visgi, visas savo progas iššvaistę kauniečiai galiausiai buvo itin skaudžiai nubausti, kai savąją greitą ataką surengė jau elektrėniškiai. Jos smaigalyje atsidūręs Dovydas Kulevičius (59:30, rez. perd. Deividas Kazlauskas, Rolandas Aliukonis) neklydo ir likus žaisti vos pusę minutės rezultatą išlygino, o komandos nugalėtoją turėjo išaiškinti pratęsime.
 
Galiausiai jau pačioje pratęsimo pradžioje paaiškėjo, kad šis išlyginamasis įvartis „Energijai“ atnešė tik tašką: sėkmingą ataką užbaigė D. Kumeliauskas (60:21, rez. perd. L. Žukauskas, Petras Nausėda), kuris pelnė pergalingą mačo įvartį, leidusį „Kaunas Hockey“ ekipai pirmą kartą šį sezoną palaužti varžovus iš Elektrėnų.
 
Nepaisant iškovotos pergalės, kauniečiai savo atsilikimą nuo „Energijos“ sumažino vos tašku ir dabar komandas skiria aštuoni taškai. Tai reiškia, kad norėdami laimėti reguliarųjį sezoną, „Kaunas Hockey“ turi laimėti visus likusius tris mačus per reguliarųjį laiką, kitu atveju namų pranašumą atkrintamosiose varžybose turės „Energija“. Dvi iš trijų „Kaunas Hockey“ akistatų bus sužaistos būtent su „Energija“, o kitas rungtynes kauniečiai žais su „Geležinio Vilko“ ekipa.