Titulinis » Naujienos » „Energija“ - pirmoji finalo dalyvė

„Energija“ - pirmoji finalo dalyvė

2018-03-13
LRK "Energija" informacija
 Vėlų pirmadienio vakarą Vilniaus „Pramogų arenoje“ vykusiose Lietuvos čempionato pusfinalio rungtynėse Deividas Kazlauskas pelnė tris įvarčius, o Elektrėnų „Energija“ po puikiai sužaisto trečiojo kėlinio 8:4 (2:2, 2:2, 4:0) palaužė Vilniaus „Geležinį vilką“ ir seriją iki dviejų pergalių laimėję 2-0 pirmieji prasibrovė į finalą.
 
Pirmosiose tarpusavio pusfinalio rungtynėse „Energija“ vilniečius įveikė rezultatu 7:2. Tą kartą taip pat atkakli kova vyko tik du kėlinius, po kurių rezultatas buvo 3:2 „Energijos“ naudai, tačiau trečiame kėlinyje elektrėniečiai pelnė keturis įvarčius ir iškovojo užtikrintą pergalę.
 
„Energija“ kovos dėl 24-ojo Lietuvos čempionų titulo klubo istorijoje, o jų varžovais bus Vilniaus „Hockey Punks“ arba „Kaunas Hockey“ ekipa, kurių pusfinalio serijoje šiuo metu pirmauja vilniečiai – 1-0.
 
Finalo serija iki trijų pergalių numatoma kovo 18, 20, 22, 25 (jeigu prireiks) ir 27 (jeigu prireiks) dienomis.
 
Rungtynių pradžia nieko sudėtingo „Energijai“ nežadėjo. Jau antrą susitikimo minutę D.Kazlauskas (1:20, rez. perd. Justinas Vėželis ir Aimas Fiščevas) pelnė 20-ą savo įvartį Lietuvos čempionate ir išvedė svečius į priekį - 1:0.
 
Visgi jau po mažiau nei dviejų minučių „Geležinio vilko“ žaidėjas Dmitrijus Rabčukas (2:42, rez. perd. Edvinas Boroška ir Dominykas Bisturys) sugebėjo išlyginti rezultatą, o kėliniui persiritus į antrą pusę Deividas Četvertakas (14:04) išvedė vilniečius į priekį - 2:1.
 
Netrukus du „Geležinio vilko“ ledo ritulininkai sėdo ant nubaustųjų žaidėjų suolelio, o dvigubą kiekybinę persvarą išnaudojo D.Kazlauskas (15:39, rez. perd. J.Vėželis ir Povilas Verenis) - 2:2.
 
Antrąjį kėlinį vilniečiai pradėjo greitu Ilja Četvertako (21:48) įvarčiu, o po beveik penkių minučių pirmą kartą „Geležinis vilkas“ įgavo dviejų įvarčių persvarą, kai pasižymėjo D.Rabčukas (26:31, rez. perd. D.Bisturys ir E.Boroška).
 
Elektrėniečius vėl gelbėti ėmėsi šio sezono „Energijos“ lyderis D.Kazlauskas (27:47), kurio trečiasis šių rungtynių įvartis sumažino svečių deficitą iki minimumo - 3:4.
 
Kėliniui artėjant į pabaigą lygybę atstatė P.Verenis (35:46, rez. perd. Aimas Fiščevas ir J.Vėželis), pelnęs šešioliktą įvartį šio sezono Lietuvos čempionate.
 
Trečiojo kėlinio pradžioje Lietuvos rinktinės veteranas Artūras Katulis (40:32) įmušė įvartį bei pirmą kartą po beveik 40 minučių išvedė „Energiją“ į priekį - 5:4.
 
Likus žaisti šiek tiek mažiau nei septynias minutes įvartį pelnė P.Verenis (53:28, rez. perd. A.Fiščevas ir D.Kazlauskas) ir nuo tada „Energija“ tiesiog užgulė varžovų vartus. Per mažiau nei minutę pasižymėjo Dalius Vaiciukevičius (57:56, rez. perd. Lukas Veželis ir A.Katulis) bei Donatas Vitte (58:32, rez. perd. Mauras Baltrukonis), o „Energija“ jau pirmavo keturiais įvarčiais - 8:4.
 
Šios rungtynės sunkiai susiklostė „Energijos“ vartininkui Elvinui Karlai, kuris po pirmojo kėlinio buvo atrėmęs tik 7 iš 11 varžovų smūgių, o viso šiose rungtynėse atrėmė 13 iš 17 varžovų smūgių. Tuo tarpu „Geležinio vilko“ vartus saugojęs Martinas Petiulis atrėmė 57 iš 66 elektrėniečių smūgių.
 
Abi komandos surinko po 8 baudos minutes.
 
Primename, kad „Geležinis vilkas“ į pusfinalį pateko laimėdamas ketvirtfinalio seriją iki dviejų pergalių prieš Klaipėdos „Baltiją“, tuo tarpu „Energija“ reguliariame sezone užėmė pirmą vietą ir iškarto pateko tiesiai į pusfinalį.
 
Per 20 rungtynių reguliariame sezone vos vieną kartą suklupusi „Energija“ prieš „Geležinį vilką“ šventė visas keturias pergales: praėjusių metų spalio mėnesį vykusiose rungtynėse elektrėniečiai pergalę šventė rezultatu 7:1, šių metų sausį nugalėjo 11:7 ir 10:3, o vasarį įveikė rezultatu 9:1.