Titulinis » Naujienos » „Energija“ Baltarusijos aukščiausioje lygoje iškovojo neeilinę pergalę (VIDEO)

„Energija“ Baltarusijos aukščiausioje lygoje iškovojo neeilinę pergalę (VIDEO)

2017-10-28
LRK „Energija“ inf.
 Septyni skirtingi Elektrėnų „Energijos“ žaidėjai pelnė įvarčius, o tai stipriausiai šalies ledo ritulio komandai leido iškovoti neeilinę pergalę.
 
Šeštadienį elektrėniečiai Baltarusijos aukščiausiosios lygos rungtynėse namuose 10:3 (1:0, 5:1, 4:2) nugalėjo Vitebsko „Vitebsk-2“ komandą ir iškovojo didžiausią sezono pergalę šiame čempionate.
 
Iki šių rungtynių „Energija“ buvo iškovojusi vos dvi pergales vieno įvarčio skirtumu. Iki šiol per vienas Baltarusijos aukščiausiosios lygos rungtynes „Energijai“ buvo pavykę daugiausiai pelnyti penkis įvarčius.
 
Kitas tarpusavio rungtynes „Energija“ ir „Vitebsk-2“ žais sekmadienį nuo 13:00 val.
 
Nuo pat rungtynių pradžios „Energija“ rungtyniavo drausmingai gynyboje ir aktyviai puolė varžovų vartus. Tryliktą susitikimo minutę savo šansu pasinaudojo jaunasis „Energijos“ žaidėjas Karolis Krasilnikovas (12:14, rez. perd. Rokas Bazys), kurio tikslus smūgis iš vidutinio atstumo išvedė šeimininkus į priekį - 1:0.
 
##UArticlesInsert_News_insertCustomJs_0##
 
Pirmame kėlinyje „Energija“ toliau aktyviai puolė, tačiau nepavyko pasinaudoti kiekybine persvara ir pelnyti įvarčių.
 
Antrojo kėlinio pradžioje „Energija“ užkūrė nemenką vakarėlį varžovams - iš pradžių Deividas Kazlauskas (22:53, rez. perd. Danielius Nomanovas ir Rolandas Aliukonis) pelnė įvartį, o vėliau prie jo prisijungė ir D.Nomanovas (23:21, rez. perd. D.Kazlauskas ir Donatas Vitte bei 26:39, rez. perd. A.Katulis ir R.Aliukonis) ir Lukas Veželis (28:06, rez. perd. J.Vėželis ir R.Bazys), o „Energijos“ persvara tapo triuškinanti - 5:0.
 
Kėlinio viduryje į greitą ataką pabėgo Nazaras Bondaras (31:21) bei pirmą kartą nuginklavo „Energijos“ vartininką Aurimą Uscilą.
 
Į tai D.Kazlauskas (34:02, rez. perd. D.Nomanovas ir D.Vitte) atsakė antruoju savo įvarčiu bei sugrąžino penkių taškų pranašumą - 6:1.
 
Trečiame kėlinyje taip pat netrūko veiksmo: iš pradžių „Vitebsk-2“ sušvelnino deficitą iki keturių (2:6), tačiau netrukus pasižymėjo ir Aurimas Gaidauskas (48:31, rez. perd. Dovydas Kulevičius ir Mantas Marcinkevičius). Nors po trijų minučių „Vitebsk-2“ pelnė trečią savo įvartį, tačiau pergale neabejoti leido M.Marcinkevičiaus (54:24) įvartis į tuščius vartus bei tikslūs D.Nomanovo (55:02, rez. perd. R.Aliukonis) ir A.Katulio (57:16, rez. perd. A.Gaidauskas) smūgiai.
 
Visas rungtynes „Energijos“ vartus gynė Aurimas Uscila, tačiau baudinio į šeimininkų vartus metu jį pakeitė Arkadijus Reizinas, kuris atrėmė varžovo smūgį.
 
 
„Energija“ per 16 rungtynių yra iškovojusi 3 pergales ir su 8 taškais užima dvyliktą vietą, tuo tarpu „Vitebsk-2“ ledo ritulininkai per 14 susitikimų iškovojo keturias pergales ir su 10 taškų žengia vienuolikti.