Titulinis » Naujienos » „Energija“ ir kitą sezoną žais Baltarusijos čempionate

„Energija“ ir kitą sezoną žais Baltarusijos čempionate

2017-07-11
sportas.lt informacija
 Keturis metus iš eilės Baltarusijos aukščiausioje ledo ritulio lygoje rungtyniavusi Elektrėnų „Energija“ ir kitą sezoną džiugins sirgalius žaidimu tarptautinėje arenoje.
 
Antradienį ilgametis „Energijos“ žaidėjas ir vienas iš komandos steigėjų Karolis Kubilius patvirtino, kad kitą sezoną „Energija“ tęs pasirodymą Baltarusijos antroje pagal pajėgumą lygoje.
 
Praėjusį sezoną „Energija“ iškopė į atkrintamąsias, tačiau ketvirtfinalyje serijoje iki keturių pergalių 0-3 pralaimėjo Soligorsko „Šachtior“ komandai, kuri finale 2-4 nusileido reguliariojo sezono nugalėtojai Minsko „Junior“ ekipai.
 
2016-2017 metų sezone Baltarusijos aukščiausioje lygoje rungtyniavo dvylika komandų: aštuonios Baltarusijos „Extraliga“ komandų dublerių ekipos, dvi Baltarusijos rinktinės (U-17 ir U-18), klubas iš Armėnijos bei „Energija“.
 
Šioje lygoje rungtyniauja žaidėjai iki 21-erių metų, tačiau „Energijai“ yra daroma išimtis ir ledo ritulininkų amžius nėra ribojamas.
 
Ateinantį sezoną „Energijos“ gretose neišvysime komandos kapitono Aivaro Bendžiaus, kuris pasirašė sutartį su Nijmegeno „Devils“ (Olandija) ekipa. Komandoje taip pat nebus ir gynėjo Edgar Protčenko, persikėlusio į Kicbiuhelio „EC Kitzbuheler“ klubą iš Austrijos bei vartininko Elvino Karlos, kuris išvyko į JAV ir rungtyniaus USPHL lygoje žaidžiančioje „Potomac Patriots“ komandoje.
 
Kaip teigė K.Kubilius, sudėties formavimas prasidėjo patvirtinus dalyvavimą Baltarusijos čempionate, o galutinę sudėtį tikimasi paskelbti rugpjūčio mėnesio pradžioje.
 
Ilgiausią istoriją turinti Lietuvos ledo ritulio ekipa praėjusį sezoną triumfavo Lietuvos čempionate ir stipriausia šalies ekipa tapo 23-ią kartą. Aukščiausios prabos apdovanojimais „Energija džiaugėsi 1986, 1990-99, 2001, 2003-09, 2012 (sezonas, kuriame „Energija“ sukūrė jungtinę komandą su „ESSM“ ir vadinosi „ESSM/Energija“), 2013, 2016 ir 2017 metais.